EV3 den globala staden

EV3 Den globala staden åk 7-gy

Ålder: åk 7-gy
Antal elever: max 30
Arbetspasset pågår i 120 min
Genomförs på Kreativum

Programmering och problemlösning med EV3 Legorobotar. Genom att styra robotarna med programmering övas eleverna i datalogiskt tänkande – logisk problemlösning på ett engagerande vis. Programmeringen sker med bildbaserad programmering.

EV3 Den globala staden är för elever som har programmerat EV3 tidigare (förslagsvis EV3 Space) eller har motsvarande programmeringsvana. Uppdragen utförs i stadsmiljö och är relaterade till de Globala målen. Fokus på alternativ (if-satser) och repetitioner (loopar).

Skolprogrammets målsättning är att:

  • eleverna ska få fördjupad förståelse för programmering och utveckla sitt logiska tänkande.
  • eleverna ska få kunskap om de 17 globala målen.

För- och efterarbete [pdf]

Läroplansanknytning [pdf]