Kreativum

Planerar inför framtiden

Det är många som undrar vad som händer på Kreativum och hur det ser ut framåt. Här gör vi en kort tillbakablick, för att sedan blicka framåt!

Sedan den 27 mars har vi hållit stängt för allmänheten på Kreativum med anledning av coronaviruset. Under några månader fram till semestrarna var flertalet av personalen på Kreativum utplacerade på olika arbetsplatser i kommunen och stöttade där behov fanns. Sedan den 10 augusti är hela personalstyrkan på plats igen på Kreativum.

Stängt till nästa år
Vi kommer inte att öppna Kreativum för allmänna besök förrän under våren 2021.

När inte besökare kan komma till oss åker vi ut och besöker olika platser istället. Vi har redan varit ute och besökt några platser, och fler besök kommer det säkerligen att bli. Dessutom gör vi våra lov digitala, som vi gjorde med vårt virtuella sommarlov, höstlovet och jullovet. De digitala lovaktiviteterna finns på Facebook och Instagram. Vi gör även andra events digitalt, som till exempel diggEAT, Kulturnatten i Karlshamn (karlshamn.se), Digital idag och ForskarFredag.

Skolverksamheten
Vår skolverksamhet är i full gång, men vi stuvar om en del och istället för att eleverna kommer till oss åker våra pedagoger ut till skolorna med våra skolprogram. Vissa skolprogram kommer att hållas på Kreativum, för att de inte går att plocka med sig ut till skolorna. Information om våra skolprogram och hur du bokar finns här på vår hemsida.

Planerar inför framtiden
Under tiden som vi har stängt passar vi på att ta tillfället i akt och planera inför framtiden. Vi håller på att renovera ett helt nytt våningsplan som kommer att ge oss stora möjligheter. Det kommer att förses med modern teknisk utrustning, och blir en härlig miljö för konferenser, utbildningar och annan verksamhet.

Sedan i våras har vi bytt fönster på stora delar av Kreativum. Vi sätter in ny ventilation i många av våra lokaler. Näst på tur kommer vi att byta ut all gammal belysning i de publika delarna och ersätta med ny energieffektiv belysning med styrsystem. Det kommer även att förhöja stämningen och upplevelsen i våra utställningar. Caféet kommer att få ett lyft både inne i köket och i den publika delen. Vi restaurerar våra befintliga cafémöbler genom att slipa och måla om dem.

Kreanova och ny utställning!
En efterlängtad och glad nyhet är att vår vetenskapsbiograf Kreanova kommer att tas i bruk igen! Den kommer att gå från att vara analog till att helt digitaliseras. Det kommer att blir ett stort lyft för Kreativum, som vi vet kommer att uppskattas av våra besökare.

Utöver allt annat planerar vi för en stor utställning som kommer i maj. Den kommer bli något extraordinärt!

Vi har en spännande framtid framöver och ser fram emot att kunna ta emot besökare igen!

Håll dig uppdaterad på Facebook och Instagram.