ForskarFredag 2020

ForskarFredag 2020

Fira ForskarFredag med oss!

Fredagen den 27 november är det dags för årets ForskarFredag som i år har temat “Forskning för en hållbar framtid”. Kreativum har gjort en aktuell film om en uppfinning framtagen av studenter från Blekinge Tekniska Högskola, tillsammans med studenter från Stanford University i USA. Uppfinningen, med namnet ReGlove, är en världsunik uppfinning som i framtiden förhoppningsvis kommer påverka framtagandet och användandet av skyddsutrustning.

– ForskarFredag ger möjlighet att uppleva och upptäcka vad vetenskap är, att prata direkt med forskare inom olika forskningsområden och se hur forskning påverkar vår vardag, säger Lena Söderström, projektledare vid nationella organisationen Vetenskap & Allmänhet, VA, som koordinerar ForskarFredag i Sverige.

Filmen som Kreativum Science Center i år har producerat i samarbete med BTH, visar på vilka fantastiska innovationer och utvecklingspotential vi har i Blekinge. Filmen ska uppmuntra till att tänka mer hållbart och också att just gymnasieelever ser forskaryrket som en potentiell yrkesväg.

Vetenskapsfestivalen ForskarFredag startade 2006 som en del av den europeiska vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night, och delfinansieras av EU:s Horisont 2020. I över 400 städer i hela Europa och närliggande länder erbjuds aktiviteter där allmänhet och forskare träffas.

Häng med på ett spännande besök på Blekinge Tekniska Högskola!