Presentation Stade Mathias

Kreativum i digitalt vänortsmöte

Kreativum i digitalt vänortsmöte

Digitalt vänortsmöte med kulturella upplevelser mellan Karlshamns kommun och tyska vänorten Stade

Karlshamns tyska vänort Stade bjöd in Karlshamn till en vecka med digitala kulturella möten. Vänortsmötena har genom åren arrangerats på plats i Stade, men under rådande omständigheter skedde det i år som digitala vänortsmöten. Detta gjordes med internationell inriktning och gick under namnet ”Hallo, hej, hej, – tysk-dansk-svenska möten”.

Presentation av Kreativum

Fredagen den 11 juni presenterade Karlshamns kommun ett axplock från Karlshamn. Dagen sändes live från Kreativum Science Center, med flera spännande inslag. Några av de medverkade fanns på plats på Kreativum, medan andra inslag var förinspelade. En av programpunkterna var en presentation av Kreativum som VD Mathias Roos höll.

Mathias Roos presenterar Kreativum 17 minuter in i filmen.

YouTube-filmen visar live-sändningen från Kreativum i Karlshamn i sin helhet, totalt 7 timmar.
Mathias Roos presenterar Kreativum 17 minuter in i filmen.

Lena Axelsson, chef för Karlshamns kommuns servicecenter, var moderator den 11 juni. Programmet var främst på tyska och riktar in sig på tyska tittare. Förhoppningen är att tyskarna ska komma till Karlshamn när pandemin är över och upptäcka det Karlshamn med omnejd.

Programmet för dagen:

  • Hälsning från kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson och kommunfullmäktiges ordförande Marie Sällström
  • Samtal med Johnny Martinsson, en av Karlshamns konstnärer
  • Presentation av Kreativum
  • Presentation av Eriksberg
  • Elin Sandelius matlagningsprogram
  • ”Toner från tiljan”, ett inslag av ProMusica

Initiativtagare till det digitala vänortsutbytet var Karina Holst som är vänortsansvarig i Stade.