Närbild på dinosaurieöga

Premiär för Dinosaurier – det stora äventyret!

Välkommen till en upptäcktsresa i dinosauriernas vidunderliga värld – en magisk upplevelse för både stora och små. Möt dinosaurierna i verklig storlek i en spännande miljö och med effekter som nästan får dig att tro att dinosaurierna är på riktigt.

För 65 miljoner år sedan dog de sista dinosaurierna ut. Men nu kommer de till liv igen på Kreativum. Du som besökare får möta dinosaurier i verklig storlek i en härlig miljö och med en teknik som nästan får dig att tro att dinosaurierna är på riktigt.

Lördag 1 maj öppnade Kreativum upp en till en upptäcktsresa för hela familjen i dinosauriernas värld. Ankylosaurus, Baryonyx och Pteranodon är några av de dinosaurier som du får träffa. Med dinosaurieutställningen vill vi skapa vi en häftig upplevelse. Besök oss och ha en spännande stund tillsammans, lär dig något nytt om dinosaurier, paleontologi och evolutionen. Hur såg dinosaurierna ut? Vad åt de? Varför dog de ut?

I vår grönskande utomhuspark vid den porlande Mieån möter du de allra största dinosaurierna, Tyrannosaurus rex, Parasaurolophus och Stegosaurus. Kavla upp ärmarna och bli paleontolog för en stund. Vilka fynd kommer du att hitta?

Dinosaurier är spännande, lite läskigt men otroligt intressant!

Mathias Roos, Kreativum

– Dinosaurier är väldigt spännande och intressanta och det är enkelt att koppla ihop med vår inriktning och vi kan skapa intressant innehåll för våra besökare, säger Mathias Roos, VD på Kreativum. Vi hoppas att utställningen kommer att locka många besökare som är intresserade av evolutionen och som vill lära sig mer om hur dinosaurierna levde och varför de dog ut. Det är spännande, lite läskigt men otroligt intressant, fortsätter han.

I vårt café och i vår butik fortsätter dinosaurieupplevelsen.

Se våra öppettider och besökspass här

Så här gör vi ditt besök säkert

När vi håller öppet gör vi det omsorgsfullt och med våra besökares och anställdas säkerhet som högsta prioritet. Om du vill vara säker på att få plats rekommenderar vi att du förköper din entrébiljett innan du besöker oss.

Vi har gjort en stor mängd åtgärder för att göra ditt besök hos oss säkert och vi jobbar aktivt för att förhindra smittspridning. Vi fortsätter att följa råd från Folkhälsomyndigheten och följer utvecklingen av Covid-19 kontinuerligt.

Följande åtgärder har vi vidtagit

 • Vi har kraftigt begränsat det maximala antalet besökare.
 • Vi erbjuder förköp av entrébiljett.
 • Vi uppmanar våra besökare att hålla avstånd via skyltar och personal på plats.
 • Vi har tagit bort all kontanthantering.
 • Vi har utökat våra rutiner för rengöring och städning.
 • Vi informerar och uppmanar besökare att tvätta sina händer kontinuerligt.
 • Vi har tagit bort stationer som särskilt riskerar smittspridning via interaktion.
 • Vi har större avstånd mellan borden i vårt café.
 • Vi har placerat ut desinficeringsmedel i entrén, receptionen samt anslutning till caféet.

Vad kan du göra?

 • Stanna hemma om du känner minsta symptom.
 • Vara noggrann med att tvätta händerna ofta när du besöker oss.
 • Hålla avstånd till andra sällskap och personal.
 • Följa markeringar och lyssna på våra medarbetare som värnar om allas trygghet.

Skulle förutsättningarna ändras kommer vi att göra nödvändiga förändringar.

Förköp din biljett innan ditt besök

I Kreativums biljettshop kan du förköpa entrébiljett och boka särskild biljett. Särskild biljett gäller för dig som årskortsinnehavare, är ledsagare, har fribiljett, är medlem hos någon av våra samarbetspartners eller har presentkort från Karlshamns centrumförening. I biljetten ingår utställningen Dinosaurier – Det stora äventyret samt Kreativums ordinarie utställningar och stationer.

På grund av rådande pandemi och restriktioner tar vi endast in ett begränsat antal besökare per besökspass. Barn under 4 år räknas som besökare, tänk därför på att förboka en kostnadsfri biljett även till dem. Biljettshopen nås via knappen ”Köp biljett”.

Vi rekommenderar att du förköper din entrébiljett för att vara garanterad en plats till önskat besökspass.