Sommaröppet 2021

Sommaröppet på Kreativum

Sommaröppet på Kreativum

Upptäckarglädje med spännande och roliga aktiviteter för hela familjen!

Vill du göra något extra roligt och spännande med din familj eller kompisar i sommar? Då är en dag på Kreativum helt rätt för dig. Träffa våra 15 dinosaurier i en härlig miljö, prova på att vara paleontolog för en stund, tävla med en kompis i Duellen, kör båtar i Vattenland, var kreativ i vår Dino-verkstad, spring i vår roliga vattenfontän och dra dig fram på flotten i vår mysiga Kreapark. Det finns något för alla att upptäcka och uppleva på Kreativum. Upptäck, upplev och ha roligt tillsammans i ett fantastiskt hus fyllt med upptäckarglädje och aha-upplevelser.

Vi har sommaröppet – alla dagar i veckan!

Som vi har längtat och nu är den här – sommaren! Vi har öppet alla dagar i veckan, så passa på att upplev och skapa dina egna minnen och magiska dagar på Kreativum! Se våra öppettider här.

OBS! Midsommarafton och midsommardagen har vi stängt!

Dinosaurier – det stora äventyret!

För 65 miljoner år sedan dog de sista dinosaurierna ut. Nu har de kommit till liv igen på Kreativum. Mellan 1 maj 2021 till 9 januari 2022 pågår utställningen Dinosaurier – Det stora äventyret. Du som besökare får möta dinosaurier i verklig storlek i en spännande miljö och med en teknik som nästan får dig att tro att dinosaurierna är på riktigt. Läs mer om Dinosaurier – det stora äventyret!

Upptäck mer i Kreapark

I den grönskande utomhusparken vid den porlande Mieån möter du de allra största dinosaurierna Tyrannosaurus rex, Parasaurolophus och Stegosaurus. Här finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep drar dig fram genom vattnet. Du kan gunga med en kompis i resonansgungan och upptäcka hur ni båda påverkar varandras fart. Provsitt vårt Viggenplan och känn dig som en riktig pilot. Efter en upptäcktstur i Kreapark kan det vara bra med ombyte till torra kläder.

Fossiljakt i sommar

I sommar arrangerar Kreativum utomhusaktiviteten Fossiljakten i Kreapark. Vill du fossiljaga precis som en riktig paleontolog? Tillsammans med fossiljaktsguiden Filip Lindgren från Havsdrakarnas hus & Fossilforum ges du en unik möjlighet att i en guldgruva av sand gräva och vaska efter riktiga fossiler som är flera miljontals år gamla. Läs mer om Fossiljakt i Kreapark.

Förköp entrébiljett

I Kreativums biljettshop kan du förköpa din entrébiljett och boka särskild biljett som årskortsinnehavare. Här köper du även biljett till speciella aktiviteter såsom sommarens utomhusaktivitet Fossiljakten i Kreapark och framöver till planetarievisning i Kreanova. Biljettshopen nås via knappen ”Köp biljett” här på hemsidan. Information om årskort hittar du här.

Så här gör vi ditt besök säkert

När vi håller öppet gör vi det omsorgsfullt och med våra besökares och anställdas säkerhet som högsta prioritet.

Vi har gjort en stor mängd åtgärder för att göra ditt besök hos oss säkert och vi jobbar aktivt för att förhindra smittspridning. Vi fortsätter att följa råd från Folkhälsomyndigheten och följer utvecklingen av Covid-19 kontinuerligt. Här kan du läsa hur vi gör ditt besök säkert.

Hoppas att vi ses i sommar!

Vi vill ge dig en fantastisk upplevelse för nyfikna som du inte glömmer. En plats som du trivs på och där du upplever spännande och intressanta saker som du kanske inte har tänkt på.

Varmt välkommen till Kreativum – Upplev dig till kunskap!