Besöksguide sökes

Besöksguide sökes!

Vill du jobba på ett av Blekinges största besöksmål på helger och lov? Nu söker vi en besöksguide!

Efter att våra besökare har klivit in i Kreativums värld, fylld av upptäckter och spännande stationer, är det dags att skapa upplevelser. Det är här du som besöksguide kommer in.

Som besöksguide har du hand om våra cirka 170 stationer i anläggningen. Du ger service åt besökarna under deras vistelse hos oss.

Vi söker dig som är över 20 år och som gärna har ett intresse för naturvetenskap, teknik, programmering och astronomi. Arbetstiderna är dagtid varannan helg och vid skollov.

Som person är du utåtriktad och tycker att det är roligt att möta människor. Du känner dig trygg i att ta eget ansvar och har ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter. I din roll som besöksguide behöver du kunna anpassa dig till olika situationer som kan uppstå med allt från byte av batterier, fylla på med material till att hålla ordning och reda vid alla stationer.

Som besöksguide tycker du om att prata inför och med besökare. Du blir upplärd av oss i att leda schemalagda aktiviteter både inom- och utomhus. Det kan vara att leda programmering, framföra roliga shower och spännande experiment för våra besökare, beskriva vår VR-station där besökaren får uppleva virtuella verkligheter eller visa vår station med såpbubblor. Du kommer även att hålla i astronomivisningar i Kreanova, vårt nya digitala planetarium. Vi tror att du som besöksguide tycker att problemlösning är både utmanande och kul. Du kommer att få ansvar att öppna och stänga Kreativum.

Vill du göra något extra roligt och spännande med din familj eller kompisar? Då är en dag på Kreativum helt rätt för dig. Träffa våra 15 dinosaurier i en härlig miljö, prova på att vara paleontolog för en stund, tävla med en kompis i Duellen, kör båtar i Vattenland, var kreativ i vår Dino-verkstad, bygg ett dinosaurieskelett med kapla-stavar, gör en egen skuggteater, skapa ett eget landskap i sand, spring i vår roliga vattenfontän och dra dig fram på flotten i vår mysiga Kreapark. Det finns något för alla att upptäcka och uppleva på Kreativum. Upptäck, upplev och ha roligt tillsammans i ett fantastiskt hus fyllt med upptäckarglädje och aha-upplevelser.

Anställningsinformation

Anställningsvillkor

Vi har lön enligt kollektivavtalet Allmänna bestämmelser. Timanställning med timlön som lönetyp. Omfattningen på anställning är varannan helg (dagtid) och vid skollov (vardagar och helgdagar). Tillträde sker enligt överenskommelse, med schemalagd arbetstid.

Introduktionsutbildning

Vi har en intern introduktionsutbildning för alla som kommer jobba hos oss, både om Kreativum som arbetsplats och för ditt specifika arbetsområde.

Anställning

Vi tillämpar löpande rekrytering. Skicka komplett ansökan snarast med CV och personligt brev (bifoga gärna en bild) senast 31 oktober, till jobb@kreativum.se. Märk mailet med Besöksguide. Ansökningar som inte uppfyller våra krav kommer inte att behandlas.

För frågor och funderingar kontakta Helena Andersson, ansvarig publik verksamhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi ser fram emot din ansökan!