Höstlov på Kreativum

Höstlovsöppet på Kreativum

Upptäckarglädje med spännande och roliga aktiviteter för hela familjen!

Vill du göra något extra roligt och spännande med din familj eller kompisar? Då är en dag på Kreativum helt rätt för dig. Träffa våra 15 dinosaurier i en härlig miljö, prova på att vara paleontolog för en stund, tävla med en kompis i Duellen, kör båtar i Vattenland, var kreativ i vår Dino-verkstad, bygg ett dinosaurieskelett med kapla-stavar, gör en egen skuggteater, skapa ett eget landskap i sand. Det finns något för alla att upptäcka och uppleva på Kreativum. Upptäck, upplev och ha roligt tillsammans i ett fantastiskt hus fyllt med upptäckarglädje och aha-upplevelser.

Vi har höstlovsöppet – alla dagar vecka 44

Under höstlovet vecka 44 har vi öppet alla dagar, från lördagen den 30 oktober till söndagen den 7 november. Vi har öppet mellan klockan 10.00 – 16.00. Se våra öppettider här.

Höstlovsaktiviteter

Under höstlovet händer det många spännande saker på Kreativum! Vi har öppnat upp vår Byggverkstad på plan 3, en fantastisk plats där kreativiteten får flöda. I fokus ligger att bygga. Eller vad sägs om att bygga hus med långa plaströr, det blir nästan som riktiga hus där du kan gå in och ha det roligt. Våra populära stor-LEGO är på plats. Hur högt kan du bygga innan det rasar? Att använda tidningar till att bygga höga torn är kanske inget som du gör i vanliga fall, men här på Kreativum finns det alla möjligheter.

Har du prövat vårt kodknäckarrum? Ett spännande Escape Room där du ensam eller tillsammans med familjen eller vänner får klura ut lösningarna som gör att du kommer vidare i utmaningen. Allt sker på tid, så det gäller att vara lite klurig och tänka lite utanför boxen. Hur många klurigheter hinner du lösa innan tiden är ute?

I vår rymdavdelning har vi några nya stationer som passar för dig som är nyfiken på rymden och vill veta mera. Varför inte utforska exoplaneter och stjärnor från Nasa? Vi har även en station för dig som vill bygga din egen rymdhjälm.

Dinosaurier – det stora äventyret!

För 65 miljoner år sedan dog de sista dinosaurierna ut. På Kreativum har de kommit till liv igen. Mellan 1 maj 2021 till 9 januari 2022 pågår utställningen Dinosaurier – Det stora äventyret. Du som besökare får möta dinosaurier i verklig storlek i en spännande miljö och med en teknik som nästan får dig att tro att dinosaurierna är på riktigt. Läs mer om Dinosaurier – det stora äventyret!

Dinoklubb

Är ditt barn en dino-älskare? Vill ditt barn göra något extra roligt på höstlovet? Då är Dinoklubben på Kreativum den perfekta aktiviteten!

Under två heldagar, 1-2 november, får ditt barn tillsammans med våra härliga pedagoger göra en massa roliga exklusiva dino-aktiviteter för både kropp och knopp. Allt ifrån att bygga egna vulkaner och fossiler till att testa på VR (Virtual Reality) och skapa saker i en 3D-skrivare. Läs mer om Dinoklubben här.

Filmvisning av ”Asteroid: Ett extremt uppdrag” i domteatern Kreanova

Denna visning tar oss på en episk resa genom solsystemet för att ta reda på vad asteroiderna kan betyda för mänsklighetens fortsatta rymdfart och överlevnad. För 66 miljoner år sedan krockade jorden med en asteroid som utplånade dinosaurierna – utgör asteroider fortfarande ett hot mot livet på jorden? Med hjälp av den senaste tekniken och baserat på riktig vetenskap utforskar vi frågan om hur asteroider kan användas som språngbrädor för att ta människor ut till solsystemets ytterkanter samt om det går att avleda potentiellt farliga sådana. Tiderna för aktuella visningar hittar du här.

Kreanova är öppet de dagar som Kreativum har öppet, se våra öppettider. Det går bra att enbart köpa biljett till Kreanova utan att köpa entrébiljett till Kreativum. Här köper du biljetter till Kreanova.

Kreapark – allt utom vattenstationerna är öppet i höst

I vår utomhuspark möter du de allra största dinosaurierna Tyrannosaurus rex, Parasaurolophus och Stegosaurus. Du kan gunga med en kompis i resonansgungan och upptäcka hur ni båda påverkar varandras fart. Provsitt vårt Viggenplan och känn dig som en riktig pilot.

OBS! Den 6 oktober stängs vattnet av i vår utomhuspark. Det innebär att våra fontäner och vår flotte inte är öppna.


Förköp entrébiljett

I Kreativums biljettshop kan du förköpa din entrébiljett och boka särskild biljett som årskortsinnehavare. Här köper du även biljett till speciella aktiviteter såsom planetarievisning i Kreanova. Biljettshopen nås via knappen ”Köp biljett” här på hemsidan. Information om årskort hittar du här.

Så här gör vi ditt besök säkert

När vi håller öppet gör vi det omsorgsfullt och med våra besökares och anställdas säkerhet som högsta prioritet.

Vi har gjort en stor mängd åtgärder för att göra ditt besök hos oss säkert och vi jobbar aktivt för att förhindra smittspridning. Vi fortsätter att följa råd från Folkhälsomyndigheten och följer utvecklingen av Covid-19 kontinuerligt. Här kan du läsa hur vi gör ditt besök säkert.

Hoppas att vi ses i höst!

Vi vill ge dig en fantastisk upplevelse för nyfikna som du inte glömmer. En plats som du trivs på och där du upplever spännande och intressanta saker som du kanske inte har tänkt på.

Varmt välkommen till Kreativum – Upplev dig till kunskap!