Kreativum har stängt!

Ny VD på Kreativum

Jonas Knutsson ny VD på Kreativum

Jonas Knutsson tillträder rollen som VD för Kreativum Science Center den 1 juli. Han kommer närmast från en roll som Head of Communication på Volvo Cars Torslanda och efterträder Kreativums tf VD Samuel Henningsson.

Styrelsen i Kreativum Science Center har utsett Jonas Knutsson till ny VD på Kreativum Science Center. Jonas har ett stort engagemang för Kreativum och brinner för att öka barn och ungas intresse av naturvetenskapliga ämnen. Han har tidigare varit engagerad i Kreativums styrelse.

– Vi hade många bra sökande till tjänsten och i sista steget i rekryteringen stod det mellan tre mycket kompetenta kandidater, säger Kreativums styrelseordförande Charlott Lorentzen. Från styrelsens sida är vi mycket nöjda med att Jonas valt att fortsätta sin karriär här på Kreativum. Med Jonas ledarskap, erfarenheter och nätverk, tillsammans med övriga duktiga och kunniga medarbetare är Kreativum redo att möta utmaningarna, i nutid och framtid.

Jonas Knutsson är 54 år och bor i Kristianstad. De senaste sjutton åren har Jonas arbetat med kommunikation och verksamhetsutveckling på Volvo Cars, mestadels i Olofström. Han är en erfaren ledare och kommunikationsexpert som brinner för att utveckla medarbetare, driva förändring och utveckling.

– Det ska bli riktigt kul att återvända till Blekinge efter 2,5 år i Göteborg. Jag ser fram emot att lära känna verksamheten och personalen så snabbt som möjligt, säger Jonas.

Kreativum Science Center är ett helägt kommunalt aktiebolag, med uppdraget att vara en tillgänglig och upplevelsebaserad kunskapsmiljö inom utbildning och besöksnäring.

Kreativum är en verksamhet som med strategin i botten och en fokuserad personalstyrka har en fantastisk potential att uträtta bra saker för både Karlshamn och regionen, säger Jonas.

Kreativum bidrar till att tillgodose regionens behov av framtida kompetensförsörjning och ökad innovation genom stärkt och breddad rekrytering av arbetskraft. Vi är en del av nationell infrastruktur med expertkunskap inom livslångt lärande och hur man inspirerar barn, ungdomar och allmänhet till fördjupad kunskap inom naturvetenskap, teknik, matematik, entreprenörskap och hållbar utveckling.

Jonas Knutsson och Charlott Lorentzon, Kreativums styrelseordförande