lego

Höstlov på Kreativum

Höstlov på Kreativum

Värm dig i höstrusket med ett besök på Kreativum! Här får du röra dig och få upp pulsen, knäcka koder, undersöka, experimentera, mysa i biomörkret i vårt planetarium, klura med knep å knåp och mycket annat.

Gör det till en heldag där hela familjen umgås och har det roligt tillsammans – titta på film, var nyfiken och upptäck, ät något gott och skratta. Knäck koderna i Kodknäckarrummet, lek och skratta i våra illusionstationer, utmana er i duellen och tävla i reaktionsväggen. På Kreativum finns det mycket att göra och upptäcka.

Vet du inte vad du ska göra på höstlovet? Kom till Kreativum!

Höstlovsöppet alla dagar vecka 44

Kreativum har höstlovsöppet vecka 44 med start lördagen den 29 oktober. Det är öppet alla dagar till och med söndagen den 6 november. Välkommen!

Det här händer på Kreativum under höstlovet

Fokus på LEGO

Under höstlovet har vi fokus på LEGO – dessa universella byggklossar som du kan göra så mycket med. Oftast är det fantasin som sätter gränser. Utforska och var nyfiken i våra LEGO-stationer.

 • LEGO-väggen
  På vår LEGO-vägg kan du skriva meddelande med LEGO-bitar. Kanske ett hemligt meddelande till din kompis.
 • LEGO-havet
  Vi har fyllt ett rum med den klassiska LEGO-biten med storlek 4×2. Utmana dig själv och bygg något extra kul som du vill visa upp eller bygg vad du vill.
 • LEGO-byggstation på plan 3
  På plan 3 har vi placerat ut en mängd LEGO-bitar. Här kan du bygga efter ett tema eller låta fantasin flöda fritt.
 • LEGO-världen
  Flytta in i din egen LEGO-värld. Med hjälp av green screen-teknik kan du flytta in i din egen LEGO-värld. Upptäck denna roliga station. Ta bilder och dela med dig!
 • LEGO-mekanik med LEGO-bilar
  Utmana varandra med LEGO-bilar längs en bilbana på LEGO-rakan.
 • LEGO-utmaningen
  Med likadana LEGO-bitar ska du tillsammans med en kompis bygga på instruktion. Inte alltid så lätt som man kan tro.

Premiär för ny film i Kreanova

Lördagen den 29 oktober är det premiär för en ny film – SATELIX – i vårt planetarium Kreanova. Filmen som är på svenska har en rekommenderad ålder från 6 år och uppåt.

Filmens handling:
Hela det moderna samhället förlitar sig på avancerad rymdteknik i form av satelliter. Utan dem hade vi inte kunnat förutse vädret flera dagar framåt som vi kan idag, eller använda oss av kartappar i våra telefoner. Lär dig mer om dessa viktiga flygande robotar i vår planetarievisning Satelix.

De finns därute, ovanför atmosfären. De susar oftast förbi obemärkt över våra huvuden, men om du tittar upp när det är mörkt ute kan du lätt få syn på en. Det ser ut som en stjärna som rör sig sakta över himlen, men det är förmodligen en satellit. En avancerad plåtburk som flyger förbi tusentals kilometer ovanför marken. En av många satelliter som kommunicerar med jorden och tar hand om till exempel telefoni, Internet, GPS-systemet eller håller koll på väder och klimat här på jorden.

Aktuella tider för våra filmer hittar du här.

Här kan du se trailers och läsa mer om våra filmer.

Förköp entrébiljett

Förköp gärna entrébiljett innan ditt besök för att vara garanterad plats. Det gör du genom att klicka på knappen Köp biljett.