Satelix

Premiär ny film

Premiär för ny film

Lördagen den 29 oktober är det premiär för en ny film – SATELIX – i vårt planetarium Kreanova. Filmen som är på svenska har en rekommenderad ålder från 8 år och uppåt.

Handling

Hela det moderna samhället förlitar sig på avancerad rymdteknik i form av satelliter. Utan dem hade vi inte kunnat förutse vädret flera dagar framåt som vi kan idag, eller använda oss av kartappar i våra telefoner. Lär dig mer om dessa viktiga flygande robotar i vår planetarievisning Satelix.

De finns därute, ovanför atmosfären. De susar oftast förbi obemärkt över våra huvuden, men om du tittar upp när det är mörkt ute kan du lätt få syn på en. Det ser ut som en stjärna som rör sig sakta över himlen, men det är förmodligen en satellit. En avancerad plåtburk som flyger förbi tusentals kilometer ovanför marken. En av många satelliter som kommunicerar med jorden och tar hand om till exempel telefoni, Internet, GPS-systemet eller håller koll på väder och klimat här på jorden.

Tid och plats

Aktuella tider för filmen hittar du här.
Plats: Kreativums domebiograf Kreanova

Förköp biljett

Förköp gärna biljett innan ditt besök för att vara garanterad plats. Det gör du genom att klicka på knappen Köp biljett.

Mer information

Läs mer om filmen och våra andra visningar.