From earth to universe

Webbinarium för dig inom skolan

Webbinarium för dig inom skolan

Vill du få idéer och inspiration kring hur du konkret kan jobba med hållbar utveckling i undervisningen? Delta i webbinariet: Idéer och handlingskraft för hållbar utveckling – Sveriges science center som resurs för skolan.

Skolverket och Sveriges science center välkomnar dig som arbetar i grundskola och gymnasium, kommunal vuxenutbildning och motsvarande skolformer inom särskolan till ett webbinarium den 8 december. Webbinariet handlar om hur man i undervisningen konkret kan arbeta med hållbar utveckling och att omsätta elevernas idéer till handling.

Science center inspirerar och visar exempel hur elever kan arbeta med hållbar utveckling på många olika sätt. Hur blir man en planetskötare eller klimatdetektiv? Hur kan visualiseringsteknik användas i undervisningen, hur kan programmering och Minecraft vara verktyg till att arbeta med hållbar utveckling och hur tar ni in universum i klassrummet?

Tid och plats

Torsdag 8 december kl. 14.00 – 17.00.

Webbinariet är digitalt och kostnadsfritt. Mer information om plattform och teknik kommer efter anmälan.

Välkommen!