Sportlov

Energi
Sportlovsdags – kom till Kreativum och ha en rolig heldag tillsammans! Här får du undersöka, experimentera, knäcka koder, klura med knep å knåp, mysa i biomörkret i vårt planetarium och mycket annat. En perfekt heldag där ni umgås och har roligt tillsammans!

Sommarjobba hos oss!

Sommarjobba hos oss

Vill du jobba på ett av Blekinges största besöksmål? Kreativum Science Center i Karlshamn är ett av de största besöksmålen i Blekinge och är ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser för nyfikna i alla åldrar. Här ryms en…

Anmälan till Unga Forskare

Bild UUF 1 Foto Yngve Rindahl
Anmälan till Unga Forskare är öppen 6 januari - 6 februari 2023. Utställningen är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Semifinal på Kreativum äger rum 2 mars.

Science Kids under hösten

Science Kids hösten
I projektet Science Kids samarbetar Kreativum med två andra science center i Sverige, 2047 i Borlänge och Teknikens hus i Luleå. Projektets främsta syfte är att utveckla intresse och kunskaper inom ämnesområdena naturvetenskap och teknik i förskolan. Genom barnens nyfikna frågor ska arbetet ta fart inom olika ämnesområden och utforskas i ett lustfyllt lärande.

Kreativum håller stängt vecka 2-6

Kreativum håller stängt under veckorna 2-6. Under dessa veckor kommer det att ske en ombyggnation bland annat av entrén och receptionsdelen. Vi öppnar åter lördagen den 18 februari. Då med ny fräsch reception och annat spännande nytt.

Inbjudan till Nätverkslunch

Välkommen på nätverkslunch den 13/1 2023! Karlshamns kommuns näringslivsenhet bjuder in till Nätverkslunch på Kreativum i samband med Möjligheternas värld. Vi får möjligheten att delta i genrepet inför veckan efter då Möjligheternas värld arrangeras i samarbete med Teknikcollege på Kreativum. Flera företag samverkar för att göra detta möjligt.

Premiär ny film

Satelix
Lördagen den 29 oktober är det premiär för en ny film – SATELIX – i vårt planetarium Kreanova. Hela det moderna samhället förlitar sig på avancerad rymdteknik i form av satelliter. Utan dem hade vi inte kunnat förutse vädret flera dagar framåt som vi kan idag, eller använda oss av kartappar i våra telefoner. Lär dig mer om dessa viktiga flygande robotar i vår planetarievisning Satelix.