DINOSAURIER – det stora äventyret

För 65 miljoner år sedan dog de sista dinosaurierna ut. Men nu kommer de till liv igen på Kreativum. Du som besökare får möta dinosaurier i verklig storlek i en spännande miljö och med en teknik som nästan får dig att tro att dinosaurierna är på riktigt.

Hur såg dinosaurierna ut? Vad åt de? Varför dog de ut? Kreativum öppnar upp en till en upptäcktsresa för hela familjen i dinosauriernas värld. Ankylosaurus, Baryonyx och Pteranodon är några av de dinosaurier som du får träffa. Med dinosaurieutställningen vill vi skapa vi en häftig upplevelse. Besök oss och ha en härlig stund tillsammans, lär dig något nytt om dinosaurier, paleontologi och evolutionen.

Många upplevelser under samma tak

På Kreativum finns det mycket för hela familjen att upptäcka och lära, året om. Vi är ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. I en fascinerande miljö som väcker många sinnen får du träffa 15 dinosaurier. De låter samtidigt som de andas, blinkar, öppnar käftarna och visar tänderna.

I vår utställning bjuder vi in till engagemang och lärande. Hoppa i vår tidshage, där varje ruta motsvarar otroliga 100 miljoner år. Vi tar dig med på en resa som visar vilken fantastiskt lång tid solsystemet existerat och vilken extremt kort tid vi människor har funnits. Kan du hitta rutan för Big Bang någonstans på Kreativum? I våra stora sandlådor, som du hittar både inom- och utomhus, får du leta efter fossiler med pensel och upplev själv hur det kan vara att leta efter dinosauriefossiler. I vår kreativa dino-verkstad får du låta fantasin flöda. Gör ditt eget dino-avtryck och experimentera med färger, stämplar och schabloner. Passa på att namnge din egen dinosaurie.

Upptäck mer i Kreapark – allt utom vattenstationerna är öppet i höst

I vår utomhuspark vid den porlande Mieån möter du de allra största dinosaurierna. Möt giganten Tyrannosaurus Rex som är nio meter lång och tre ton tung, Parasaurolophus med sin trumpetliknande kam och Stegosaurus med sina plattor på ryggen. Du kan gunga med en kompis i resonansgungan och upptäcka hur ni båda påverkar varandras fart. Provsitt vårt Viggenplan och känn dig som en riktig pilot. Eller varför inte bli kapten på bogserbåten Pelle, som många av våra yngre besökare uppskattar.

OBS! Den 6 oktober stängs vattnet av i vår utomhuspark för säsongen. Det innebär att fontänerna och flotten inte är öppna. Startar upp igen till våren 2022.

Café och butik

Välkommen att njuta en stund i vårt unika café. Vi serverar ekologiska pannkakor, korv med bröd, baguetter, frallor och pastasallad. Kakor och glass finns alltid i vårt sortiment.

I vår kluriga butik finns ett brett och spännande sortiment, så att du kan fortsätta din dinosaurieupplevelse och lärande hemma.

Öppettider hittar du här

Förköp entrébiljett

I Kreativums biljettshop kan du förköpa din entrébiljett och boka särskild biljett som årskortsinnehavare. Här köper du även biljett till speciella aktiviteter såsom planetarievisning i Kreanova. Biljettshopen nås via knappen ”Köp biljett” på hemsidan.

Information om årskort hittar du här

Såhär gör vi ditt besök säkert

När vi håller öppet gör vi det omsorgsfullt och med våra besökares och anställdas säkerhet som högsta prioritet.

Vi har gjort en stor mängd åtgärder för att göra ditt besök hos oss säkert och vi jobbar aktivt för att förhindra smittspridning. Vi fortsätter att följa råd från Folkhälsomyndigheten och följer utvecklingen av Covid-19 kontinuerligt.

Här hittar du information om hur vi gör ditt besök hos oss säkert.