FILMSÖNDAG
16 april kl. 14-16

FILMSÖNDAG i vårt planetarium Kreanova

Vi avslutar påsklovet med Filmsöndag i Kreanova söndagen den 16 april. Du betalar ett pris och får tre filmer och fika – allt i ett.

Filmsöndag 16 april kl. 14-16

Schema för Filmsöndag

  • Filmen ”Från jorden mot universum” visas – en film om den vackra och mystiska natthimlen som har fascinerat människan sedan urminnes tider och varit föremål för otaliga myter och berättelser.
  • Filmen ”Allt som ögat ser” visas – en film där vi följer en ljuspartikel på dess färd genom världsrymden, från att den skapas i en avlägsen stjärna till att den landar på näthinnan.
  • Fikapaus – gemensam fika serveras i anläggningen. Vi bjuder på smarrig kaka och kaffe, te eller sugrörsdricka. Kakorna som erbjuds är antingen morotskaka eller kladdkaka. Har du specialkost? Maila till info@kreativum.se senast två dagar innan filmsöndag, så löser vi ett alternativ till dig.
  • Filmen ”Asteroid: Ett extremt uppdrag” – en film som tar oss på en episk resa genom solsystemet för att ta reda på vad asteroiderna kan betyda för mänsklighetens fortsatta rymdfart och överlevnad.

Information

Under Filmsöndag är endast domebiografen Kreanova öppen.

Rekommenderad ålder för Filmsöndag: 10 år och uppåt

Det är tillåtet att ta med godis in i Kreanova. Tänk dock på att vi gärna vill hålla biolokalen fräsch, så undvik ”kladdigt” godis, som till exempel choklad och tuggummi. Dryck är inte tillåtet i Kreanova.

Missa inte en eftermiddag i biosalongens mysiga miljö!

Datum: 16 april
Tid: klockan 14:00 – 16:00

Pris för Filmsöndag

Filmsöndag vuxen

Från 12 år

145 kr

I priset ingår alla tre filmerna + fika.

Filmsöndag barn

Upp till 11 år

125 kr

I priset ingår alla tre filmerna + fika.


Filmerna som visas

Från jorden mot universum
Längd: 30 minuter

Natthimlen är både vacker och mystisk. Den har fascinerat människan sedan urminnes tider och varit föremål för otaliga myter och berättelser.
Idag studerar vi universum med hjälp av stora teleskop.
Ju mer vi lär oss fortsätter vårt universum att fascinera. Följ med på en upptäcktsresa i både tid och rum och se hur astronomer från antiken fram till idag tittat uppåt och försökt förstå vad de ser.
Allt som ögat ser
Längd: 26 minuter

Vi följer en ljuspartikel på dess färd genom världsrymden, från att den skapas i en avlägsen stjärna till att den landar på näthinnan. Fotoner som denna kan färdas genom rymden i flera tusentals år.
I denna visning utforskar vi några av universums mest fascinerande fenomen, från astrofysiken i fjärran nebulosor till ögats och hjärnans biologi.
Asteroid: Ett extremt uppdrag
Längd:
 25 minuter

Denna visning tar oss på en episk resa genom solsystemet för att ta reda på vad asteroiderna kan betyda för mänsklighetens fortsatta rymdfart och överlevnad. För 66 miljoner år sedan krockade jorden med en asteroid som utplånade dinosaurierna – utgör asteroider fortfarande ett hot mot livet på jorden?