Forskar Grand Prix

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb! Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och får se hur spännande och vardagsnära forskning kan vara.

Forskar Grand Prix

Under dagen arrangerades också Forskar Grand Prix – Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. De tävlande forskarna skulle presentera sin forskning på ett så enkelt, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt – på fyra minuter. Besökare fick vara med och rösta, tillsammans med en utsedd jury. I år bestod juryn av:

  • Ola Rydberg, regissör och pedagog på Teatersmedjan Karlshamn
  • Leila Rudelius, kommunikatör på Karlshamns kommun och fd. journalist
  • Lina Nilsson, universitetslektor, Linnéuniversitetet

Vinnare Forskar Grand Prix 2019
Vinnaren blev Jesko Schulte, doktorand på Blekinge Tekniska Högskola – I sin forskning undersöker han hur företag kan arbeta med hållbarhetsfrågor, det vill säga både sociala och miljömässiga aspekter, på ett strategiskt sätt. Han var tydlig med sitt budskap till publiken, alla kan göra skillnad genom att välja vad och var man handlar.

Läs mer om Forskar Grand Prix här

Särskilt tack

Vi på Kreativum vill rikta ett särskilt tack till Blekinge Tekniska Högskola för ett fint samarbete. Tack också till Elin och Mats Sandelius på Sandelius Kultur och Nöje för konferencierskap och coachning till forskarna. Vi tackar också utställande forskare som var på plats under ForskarFredag.

ForskarFredag 2020

ForskarFredag arrangeras den 25 september 2020.

Mer information om arrangemanget kommer längre fram.

Vid frågor om arrangemanget, kontakta linda.olsson@kreativum.se.