Scratch för pedagoger

Välkommen till Kreativum på en grundläggande utbildning inom programmering i Scratch. Den riktar sig till alla pedagoger som vill lära sig att programmera i Scratch.

Hör av dig till oss vid intresse.

Målgrupp: pedagoger som vill komma igång med Scratch i klassrummet

Scratch är ett pedagogisk verktyg som kan användas för att skapa spel, presentationer, berättelser och andra interaktiva animationer i undervisningen. På samma gång är det ett sätt ge eleverna möjlighet att träna logiskt tänkande, problemlösning, kreativitet och ge en erfarenhet av programmering.

På våra träffar får du möta exempel på hur du kan arbeta i Scratch med elever i olika ämnen. Vi skapar program som du kan göra tillsammans med elever och vi inspirerar varandra i samtal om vår undervisning.

Du får självklart öva på att programmera med stöd av andra under träffen. Mellan våra tillfällen kan du testa dina nya kunskaper med elever och när vi möts igen delar vi våra erfarenheter med varandra.

Datum: Inget datum är bestämt, men hör gärna av dig om du är intresserad av att gå denna fortbildning. När vi har tillräckligt många som är intresserade genomför vi utbildningen.

Plats: Digitalt

Du behöver: PC eller Chromebook

Pris: 700 kronor/person exklusive moms.
För pedagoger som är anställda av Karlshamns kommun är fortbildningen kostnadsfri.
Begränsat antal deltagare per pass.

Vid frågor
Har du frågor, skicka epost till skolbokning@kreativum.se.