Fossiljakt

Fossiljakt i Kreapark

Vill du fossiljaga precis som en riktig paleontolog i sommar? I vår härligt grönskande Kreapark arrangeras den spännande utomhusaktiviteten Fossiljakt där du får vaska efter riktiga fossiler.

Fossiljakten leds av fossiljaktsguiden Filip Lindgren från Havsdrakarnas hus. Till Kreativum har det transporterats flera ton fossilrik sand från Åsens Fältstation i Bromölla, som innehåller fantastiskt spännande och väldigt gamla fynd. Åsens Fältstation är Sveriges rikaste fyndplats för havslevande och landlevande reptiler. Hundratusentals hajtänder och flertalet helt unika fynd har gjorts.

I denna guldgruva av sand ges du möjlighet att gräva och vaska efter riktiga fossiler som är flera miljontals år gamla. Alla som gräver kommer garanterat hitta fossiler. Fossilfynden som du hittar kan komma från uråldriga bläckfiskar, ostron, hajar och fiskar. Kanske vaskar du fram fossiler från storvuxna svanödlor eller havssköldpaddor. Alla fynd du hittar, får du ta med dig hem. Kavla upp ärmarna och bli en fossiljägare du också!

Praktisk information

 • Fossiljakten i Kreapark är en separat utomhusaktivitet, som sker efter stängningsdags på Kreativum. Biljetter köps i vår biljettshop.
 • Fossiljakten genomförs vecka 26 – 33, se aktuella datum nedan.
 • Varje tillfälle varar i 2,5 timmar, varav 2 timmar är aktiv fossiljakt och 30 minuter är avsatt för introduktion med guiden.
 • Alla deltagare blir tilldelade en arbetsbänk – deltagare från samma sällskap delar arbetsbänk.

Förbeställ fika till fossiljakten

Fyll på med ny energi under Fossiljakten! Vi erbjuder möjligheten att förbeställa en härligt god fika som du betalar och hämtar upp i receptionen innan evenemanget börjar.

Förbeställ fika genom att ringa vårt café på telefonnummer 0454 – 56 39 57. Fika ingår ej i biljettpriset.

Självklart går det bra att ta med egen fika. Observera att Kreativums café inte är öppet under Fossiljakten.

Kläder efter väder

Vi uppmanar alla våra fossiljägare att bära oömma kläder, eftersom du kommer våtsikta sanden med händerna. Aktiviteten genomförs även vid regn. Vi befinner oss utomhus under hela aktiviteten.

Upptäck Kreativum innan

Du som har köpt biljett till Fossiljakten erbjuds möjligheten att upptäcka Kreativum en timme innan evenemanget drar igång.

Passa på att utnyttja denna fantastiska möjlighet att prova på våra spännande stationer och aktiviteter innan det är dags att ta fram fossiljägaren i dig!

Viktigt att veta om Fossiljakten

Fossiljakten i Kreapark är en separat utomhusaktivitet. Det är endast Kreapark som är öppen under Fossiljakten, vilket innebär att Kreativum och caféet håller stängt. Det finns därmed ingen möjlighet att vara inomhus under denna tid eller handla i caféet.

Datum för Fossiljakt 2022

Fossiljakten i Kreapark genomförs vecka 26 – 33. Aktuella datum:

 • Torsdag 30 juni – kl. 16.00-18.30
 • Tisdag 5 juli – kl. 17.00-19.30
 • Torsdag 14 juli – kl. 17.00-19.30
 • Tisdag 19 juli – kl. 17.00-19.30
 • Tisdag 2 augusti – kl. 17.00-19.30
 • Torsdag 4 augusti – kl. 17.00-19.30
 • Tisdag 9 augusti – kl. 17.00-19.30
 • Torsdag 11 augusti – kl. 17.00-19.30
 • Måndag 15 augusti kl. 16.00-18.30

Biljettpris Fossiljakt 2022

Vuxen (från 12 år och uppåt): 225 kronor
Barn (4-11 år): 145 kronor
Barn (under 4 år): Gratis att delta (platsbokning krävs)

Årskortsinnehavare har 10 % på biljettpriset.

Maxantal: 20 betalande fossiljägare per tillfälle (barn under 4 år räknas ej in i maxantalet).
I mån av plats, kan du köpa biljett till Fossiljakten i receptionen på Kreativum.