Besöksguide

Besöksguide

Efter att våra besökare har klivit in i Kreativums värld, fylld av upptäckter och spännande stationer, är det dags att skapa upplevelser. Det är här du som besöksguide kommer in. 

Som besöksguide har du hand om våra stationer i anläggningen. Du ger service åt besökarna under deras vistelse hos oss. Vi söker dig som är över 18 år och som gärna har ett intresse för naturvetenskap, teknik, programmering och astronomi.

Som person är du utåtriktad och tycker att det är roligt att möta människor. Du känner dig trygg i att ta eget ansvar och har ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter.

I din roll som besöksguide behöver du kunna anpassa dig till olika situationer som kan uppstå med allt från byte av batterier, fylla på med material till att hålla ordning och reda vid alla stationer.

Som besöksguide tycker du om att prata inför och med besökare. Du blir upplärd av oss i att leda schemalagda aktiviteter både inom- och utomhus. Det kan vara att leda programmering, framföra roliga shower och spännande experiment för våra besökare, visa vår station med såpbubblor och hålla i våra astronomivisningar i Kreanova som är vårt digitala planetarium.

Vi tror att du som besöksguide tycker att problemlösning är både utmanande och kul. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, gärna också tyska.

Anställningsinformation

Lön: Enligt det Gröna Riksavtalet. Vi är anslutna till kollektivavtalet – BÖK 20 Besöksnäring och kulturarv.

Lönetyp: Timanställning med timlön.

Omfattning på anställning: Varierande, din arbetstid är schemalagd (vardagar och helger) och sker enligt överenskommelse.

Introduktionsutbildning

Under vecka 25 har vi en introduktionsutbildning för alla som kommer jobba hos oss, både om Kreativum som arbetsplats och för ditt specifika arbetsområde. Du får även under introduktionen en HLR-utbildning som är ledd av extern part.

Introduktionsutbildningen är obligatorisk att delta på.

Ansökan

Vi tillämpar löpande rekrytering.

Skicka komplett ansökan med CV och personligt brev (bifoga gärna en bild) senast 1 mars 2024 till jobb@kreativum.se.

Märk mailet med den tjänst du söker till – i detta fall besöksguide.

  • Ansökningar som inte uppfyller våra krav kommer inte att behandlas.
  • Om du inte har skickat in en komplett ansökan, med personligt brev och CV, kommer vi inte att behandla din ansökan.
  • Vi kommer inte heller behandla din ansökan om du skickat in en intresseanmälan via till exempel Indeed eller Ledigajobb.se.

I samband med rekryteringen undanbedes bestämt kontakt från annons- och rekryteringsbolag.

Välkommen med din ansökan

Ansökan och frågor skickas till jobb@kreativum.se.

Sista ansökningsdag: 1 mars 2024