Sommarjobb på Kreativum

Kreativum Science Center i Karlshamn är ett av de allra största besöksmålen i Blekinge.

Som vi längtar efter att få välkomna våra besökare till Kreativum Science Center igen!

Genom den nya pandemilagen och dess tydliga riktlinjer, som säger att varje person ska ha minst 10 kvadratmeters yta att röra sig på, planerar vi nu för att öppna Kreativum igen. När vi öppnar kan vi inte säga i dagsläget, men vi vill vara väl förberedda och påbörjar därför nu rekrytering av personal. Vår högsta prioritet är alltid våra besökare och medarbetares säkerhet.

Vill du jobba på ett av Blekinges största besöksmål?

Kreativum är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar, ett fantastiskt hus med cirka 170 stationer fyllda av upptäckarglädje och aha-upplevelser. Här ryms en mängd olika aktiviteter och är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen, året om.

Vill du utvecklas och utmanas samtidigt som du har det roligt? Då tycker vi att du ska söka till Kreativum! Just nu söker vi främst personal som kan jobba i sommar, men vi ser gärna att du kan jobba andra lov och helger också.

Vi söker:

  • receptionister
  • besöksguider
  • cafépersonal

Vi söker dig som vill jobba på en härlig, speciell, dynamisk och spännande arbetsplats.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Facebook och Instagram.

Vi öppnar en värld av upptäckter!

Anställningsinformation

Anställningsvillkor

Vi har lön enligt kollektivavtalet Allmänna bestämmelser. Timanställning med timlön som lönetyp. Omfattningen på anställning är varierande, mellan 50-100 %. Tillträde sker enligt överenskommelse, med schemalagd arbetstid.

Introduktionsutbildning

Vi har en introduktionsutbildning för alla som kommer jobba hos oss, både om Kreativum som arbetsplats och för ditt specifika arbetsområde. Denna utbildning är obligatorisk att delta på.

Ansökan

Vi tillämpar löpande rekrytering. Skicka komplett ansökan med CV och personligt brev (bifoga gärna en bild) senast 12 mars 2021 till: jobb@kreativum.se. Märk ditt mail med den tjänst du söker till; reception/butik, besöksguide eller cafépersonal. Ansökningar som inte uppfyller våra krav kommer inte att behandlas.

Vid frågor – kontakta

Rekryteringansvarig Linda Olsson telefon: 0454 – 56 39 76 eller 0728 – 84 99 77

Vi ser fram emot din ansökan!

Reception/butik

Från det att våra besökare kliver in genom dörrarna till Kreativum vill vi ge dem en upplevelse som de inte glömmer i första taget. Det är här du som receptionist kommer in.

Som receptionist är du den första personen som besökaren möter och är vårt ansikte utåt. Vi söker dig som är över 20 år och som vill arbeta med människor i en härlig, dynamisk och spännande miljö.

Som person är du noggrann, trivs med ett självständigt arbete och tycker om att arbeta efter struktur. Det är viktigt att du är serviceinriktad och snabbt kan anpassa dig till olika situationer som kan uppstå och att du tycker om att arbeta med människor.

I receptionen tar du emot våra besökare och hanterar deras entrébiljetter, berättar om vad som finns att upptäcka på Kreativum och allt spännande som händer under dagen.

Som receptionist har du även hand om vår butik, där vi erbjuder ett spännande och unikt sortiment med det där lilla extra för lekande lärande. Förutom att ge goda presenttips och erbjuda inslagning av presenter, packar du också upp och fyller på hyllorna. Det är meriterande att du har kassavana, men det är inget krav.

Då Kreativum är en officiell InfoPoint, vänder sig även besökare till receptionen med frågor om vad som finns att upptäcka i Karlshamn, förslag på restauranger och andra turistnära frågor.

Sommarjobb Besöksvärd

Besöksguide

Efter att våra besökare har klivit in i Kreativums värld, fylld av upptäckter och spännande stationer, är det dags att skapa upplevelser. Det är här du som besöksguide kommer in.

Som besöksguide har du hand om våra besökare, under tiden de upptäcker, upplever och utforskar bland våra 170 stationer. Vår ambition är att alla våra besökare ska ha en fantastisk dag hos oss.

För att du ska trivas och få en riktigt bra upplevelse tillsammans med oss, tror vi att är det viktigt att du gillar fart och fläkt, att ge god service och har ett gott öga för detaljer. Ibland kan det vara stressigt och full fart och då behöver du kunna ge ditt allra bästa. Du tar ansvar och ser till att våra rutiner följs (ja, det kan låta trist, men det är jätteviktigt för allas säkerhet och trivsel). Tre starka ord som beskriver dig är initiativtagande, engagerad och nyfiken.

Vi söker dig som är över 18 år och som gärna har ett intresse för naturvetenskap, teknik och programmering.

Som person är du utåtriktad och tycker att det är roligt att möta människor. Du tar eget ansvar och har ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter. I din roll som besöksguide behöver du kunna anpassa dig till olika situationer som kan uppstå med allt från byte av batterier, fylla på med material till att hålla ordning och reda i vår upptäcktsvärld. Du känner dig trygg med och tycker det är roligt att instruera, visa och prata inför våra besökare.

Du blir upplärd av oss i att leda schemalagda aktiviteter både inom- och utomhus. Det kan vara att leda programmering, instruera vårt populära båtrace, beskriva vår VR-station där besökaren får uppleva virtuella verkligheter eller visa vår station med såpbubblor. Att framföra roliga shower och spännande experiment för våra besökare får du också göra som besöksguide.

Cafépersonal

När våra besökare vill ta en paus från alla upplevelser och fylla på med ny energi kommer de till dig i caféet.

Som cafépersonal ger du våra besökare den bästa servicen när de vill njuta en stund i vår fantastiska cafémiljö. Vi söker dig som är över 18 år och som har erfarenhet av att arbeta i kök eller café.

Som person är du glad och positiv och vill gärna möta alla gäster med ett leende. Du är uppmärksam på både de stora och små sakerna kring caféet och köket, och du vill bidra till att alla får en bra upplevelse. Vi vill att du med din energi och känsla för god service snabbt kan anpassa dig till olika situationer som kan uppstå och att du tycker om att möta människor.

I vårt café erbjuder vi lättare lunch, baguetter och sallader. Vi har försäljning av kakor, glass och dryck. När du jobbar i caféet och köket får du tillaga och ställa fram vår lunchbuffé, bre goda baguetter, göra färgrika sallader och fylla på med kakor och glass. I caféet hanterar du kassan och tar betalt av våra gäster, du hanterar disken och plockar av från borden och ser till att det är rent och fräscht.

Vi ser gärna att du har utbildning inom kök eller café, men det är inget krav. Du ska ha förståelse och insikt i regler som gäller vid livsmedelshantering. Det är meriterande att du har kassavana, men det är inget krav.