Sportlov på Kreativum

Sportlov på Kreativum!

Besök Kreativum under sportlovet och ha en rolig stund tillsammans. Hos oss finns det mycket att uppleva, testa och lära samtidigt som du har kul!

Sportlovsöppet
16 februari kl. 13-16
17-24 februari kl. 10-16

Spännande och roliga aktiviteter

I samband med sportlovet startar vi vårt tema för året – Hållbarhet. Under året har de olika skolloven fokus på olika Globala mål som kommer att bli tydligt när du besöker Kreativum.

Under sportlovet är fokus på Globala målet 7 som är “Hållbar energi för alla”. Du kommer att märka vissa förändringar i temaytan som finns på våning 1 när du kliver in i våra utställningar. Spännande och roligt!

Elshow – NYHET!

En nyhet för sportlovet är vår spännande och laddade elshow! Två gånger varje dag kommer vi att visa upp experiment med el. Det kommer att bli en spännande och laddad stund vid vår elvagn. Missa inte att besöka elshowen!

Fredag 16 februari
15.00 | Elshow

Varje dag 17-24 februari
11.30 | Elshow
14.45 | Elshow

Elverkstaden

I elverkstaden får du experimentera med el och få lampor att lysa. Det finns två olika stationer – en där du får koppla el med sladdar, batterier och lampor och en annan där du får experimentera med elektriskt ledande lera. Visste du att lera kan leda ström? Det är lite trixigt och riktigt roligt! Missa inte det här när du besöker oss!

Filmer i domebiografen Kreanova

I entrébiljetten ingår en visning i Kreanova. Det finns ett begränsat antal platser i Kreanova, så för att vara garanterad en plats rekommenderar vi att du förbokar en biljett i vår biljettshop.

Filmvisning 16 februari
14.00 | Det förtrollade korallrevet (läs mer om filmen)

Filmvisning 17 – 24 februari
12.00
| Det förtrollade korallrevet (läs mer om filmen)
13.00 | Det förtrollade korallrevet (läs mer om filmen)
14.00 | Det förtrollade korallrevet (läs mer om filmen)

Andra roliga aktiviteter

Kodknäckarrummet är öppet
Vårt populära Kodknäckarrum är öppen under sportlovet. Kodknäckarummet är en variant på ett Escape Room, där du får lösa så många uppgifter som möjligt på tid. Passa på att prova på det! Det finns tidkort att ta utanför Kodknäckarrummet.

Skuggteatern
En uppskattad station på Kreativum är vår skuggteater. Här får du använda pappersfigurer som du klippa ut och montera på en pinne som du sedan går bakom en upplyst ”teaterkuliss” och spelar upp en historia för dina vänner. Här får fantasin utlopp!

Utställning om Hållbara staden
Under sportlovet har Bodestorpsskolan i Karlshamn sin utställning om “Hållbara staden” på plats på Kreativum.

Rekommendation att förköpa entrébiljett och biljett till Kreanova!

Under skollov är det många som vill besöka Kreativum. Vi tar in ett begränsat antal besökare varje dag och rekommenderar att du förköper entrébiljett och biljett till domebiografen Kreanova i vår biljettshop, för att vara garanterad en plats.

En visning i domebiografen Kreanova ingår i entrébiljetten. Det finns ett begränsat antal platser vid varje visning, så förboka din plats i vår biljettshop för att vara säker på att du får plats.

Heldag tillsammans i upptäckandets värld

Är du redo för ett sportlov laddat med spännande upptäckter och lärande samtidigt som det du har det roligt? Vi är laddade och redo att skapa en upplevelse för dig!

Gör ditt besök till en heldag där hela familjen umgås och har det roligt tillsammans – titta på film, var nyfiken och upptäck, ät något gott och skratta.

Välkommen till ett fartfyllt sportlov på Kreativum!

sportlov