Planera ditt skolbesök

Bra att veta inför besöket hos oss.

Öppettider

Kreativum är öppet för bokade skolklasser vardagar mellan kl. 9.00 och 16.00 största delen av året. Vid skollov anpassas bokningsbara tider för skolor till dessa.

Boka ett skolbesök på Kreativum

En bokning görs enklast till: info@kreativum.se eller ring vår reception på telefonnummer 0454 – 56 39 50 på vardagar.

Temapaket

Ett temapaket tillsammans med Kreativums pedagoger varar i 60 – 90 minuter. Vi ser gärna att du som pedagog är delaktig i elevernas upptäckter, och deltar tillsammans med dina elever både under temapaketet och under den fria tiden i anläggningen. Till de allra flesta temapaketen ingår för- och efterarbete.

Grundtanken bakom alla temapaket är att maximera det interaktiva inslaget. Vi tror på lärandet genom elevens eget engagemang och aktivitet. Därför får eleverna själva göra olika experiment och vara delaktiga i praktiska övningar.

För förskola – årskurs 1: Upptäcktsresan och Väskor för nyfikna!

För de yngre barnen/eleverna med pedagoger finns material där gruppen på egen hand upptäcker och experimenterar. Dels finns Upptäcktsresan, en handledning till att upptäcka på egen hand och dels finns Väskor för nyfikna som är mer temainriktade. Det finns tre olika väskor med följande tema:

  • Vågor av ljud
  • Stora och små djur
  • Vad ryms i en kubik?

Materialet är ett urval av uppgifter som vi hoppas ska väcka nyfikenhet. Upptäcktsresan och Väskor för nyfikna är riktade till barn och elever i åldern 5 år – årskurs

Mat och matsäck

Vårt café erbjuder förbokad skollunch. Matsäcksrum för egen matsäck finns med 66 platser (förbokas). I Kreapark kan skolklasser boka grillning, i parken finns också cirka 30 sittplatser.

Skollunch som främst bokas är pasta och köttfärssås. Vegetarianer, glutenallergi eller laktosintolerans är inget problem – men vi behöver veta i god tid. Det blir så mycket bättre när vi kan förbereda.

Skollunch kostar 65 kr för barn, 75 kr för vuxna inklusive moms. Skollunch förbokas minst 5 arbetsdagar innan. (boka i tid, vi har begränsat antal platser). Vill ni förboka fika går det också bra.

Grillning kan bokas i Kreapark. Grillen tänder vi åt er, pris med grillkol 125 kr/grill inklusive moms. Grill bokas när du bokar ditt besök, senast 2 arbetsdagar innan ert besök. Av miljö- och säkerhetsskäl tillåter vi inte engångsgrillar eller egen grillning i parken.

Betalning

Berätta gärna för oss i samband med bokning om ni vill betala kontant, med kort eller om ni önskar faktura. Fakturaunderlag mailas i förväg eller lämnas i receptionen vid ankomst.

Hitta hit

Oavsett om ni reser med buss och tåg, egen buss eller bil, är det inte svårt att hitta hit. Det finns gott om gratis parkeringar i närheten av Kreativum. Vi är tacksamma för att ni går sista biten med era elever, så att vi minskar antalet fordon i gångstråket. Det är bra för alla våra besökare, och för elever på intilliggande skolor.

Skolkortet för Blekingetrafiken

Skolor i Blekinge kan boka sin resa med Skolkortet som erbjuds av Blekingetrafiken. Med Skolkortet reser skolor alltid rabatterat, men lite olika rabatt för olika tider på dagen. Bussförbindelse finns ända fram till Kreativum måndag – lördag.

Missa inte vårt nyhetsbrev

Under året finns en mängd aktiviteter för dig som lärare, allt från föreläsningar till fortbildningar och mässor. Forskarfredag, Kemins Dag och Finn Upp är några exempel. Vårt nyhetsbrev via epost är miljö- och klimatvänligt, snabbt och innehållsrikt! Prenumerera så missar du inget!