Planera ditt skolbesök

Bra att veta inför besöket hos oss.

Öppettider

Kreativum är öppet för bokade skolklasser vardagar mellan kl. 9.00 och 16.00 största delen av året. Vid skollov anpassas bokningsbara tider för skolor till dessa.

Boka ett skolbesök på Kreativum

Bokning görs till: kicki.fransson@kreativum.se eller telefonnummer 0454 – 56 39 65 på vardagar. Hon nås i första hand på epost och i andra hand på telefonen.

Skolprogram

Ett skolprogram tillsammans med Kreativums pedagoger varar i 60 – 90 minuter. Vi ser gärna att du som pedagog är delaktig i elevernas upptäckter, och deltar tillsammans med dina elever både under temapaketet och under den fria tiden i anläggningen. Till de allra flesta skolpaketen ingår för- och efterarbete.

Grundtanken bakom alla skolpaket är att maximera det interaktiva inslaget. Vi tror på lärandet genom elevens eget engagemang och aktivitet. Därför får eleverna själva göra olika experiment och vara delaktiga i praktiska övningar.

På egen hand

Det finns en rad aktiviteter som ni kan göra på egen hand. Om ni enbart vill ta del av vår anläggning och inte något skolprogram går det givetvis också bra. Priset för det är 88 kr/elev. Bokning görs till kicki.fransson@kreativum.se.

För de yngre barnen/eleverna har vi väskor för nyfikna där det finns uppgifter till dig och dina elever. Vissa av uppgifterna kan göras inför ert besök på Kreativum eller som en uppföljning. Välj själv! Ni behöver inte göra alla uppgifter. Välj det som passar er.

Det finns även upptäckarfrågor för de olika stadierna. Ta del av dem! Det finns dokument att ladda ner att ta med till Kreativum. Det finns en lärardokumentation med utförligare beskrivning av vad som händer på de olika stationerna.

Här hittar du mer information om väskor för nyfikna och upptäckarfrågor.

Mat och matsäck

Egen matsäck
Matsäcksrum för egen matsäck finns med 66 platser (förbokas).

Förbokad skollunch
Vårt café erbjuder förbokad skollunch. Skollunch som främst bokas är pasta och köttfärssås. Vegetarianer, glutenallergi eller laktosintolerans är inget problem – men vi behöver veta i god tid. Det blir så mycket bättre när vi kan förbereda. Skollunch kostar 65 kr för barn, 75 kr för vuxna inklusive moms. Skollunch förbokas minst 5 arbetsdagar innan. (boka i tid, vi har begränsat antal platser). Vill ni förboka fika går det också bra.

Egen grillning i Kreapark (endast under säsong)
Grillning kan bokas i Kreapark. Grillen tänder vi åt er, pris med grillkol 250 kr/grill inklusive moms. I parken finns också cirka 30 sittplatser. Grill bokas när du bokar ditt besök, senast 2 arbetsdagar innan ert besök. Av miljö- och säkerhetsskäl tillåter vi inte engångsgrillar eller egen grillning i parken. Kreapark är öppen från maj till slutet av september, beroende på väder och vind.

Betalning

Berätta gärna för oss i samband med bokning om ni vill betala kontant, med kort eller om ni önskar faktura. Fakturaunderlag mailas i förväg eller lämnas i receptionen vid ankomst.

Hitta hit

Oavsett om ni reser med buss och tåg, egen buss eller bil, är det inte svårt att hitta hit. Det finns gott om gratis parkeringar i närheten av Kreativum. Vi är tacksamma för att ni går sista biten med era elever, så att vi minskar antalet fordon i gångstråket. Det är bra för alla våra besökare, och för elever på intilliggande skolor.

Blekingetrafikens Skolportal

Skolor i Blekinge kan boka sin resa med Blekingetrafikens Skolportal. Där finns information om vad som gäller för resor med skolor. Bussförbindelse finns ända fram till Kreativum måndag – fredag. Tider för bussen finns på Blekingetrafikens hemsida.