RoboCup Junior

20 mars arrangerades 2019 års regionala RoboCup Junior på Kreativum. På spel stod direktkvalificering till RoboCup Junior-SM i Linköping. De två finallagen kvalificerade sig.

1.a plats

Gymnasieskolan Knut Hahns team Genusperspektivet vann finalen i RoboCup Junior. Vinnarna heter Axel Andersson och Isak Jonsson och går i klass TE16.

2:a plats
Humleskolans team Humle med Annie Bertilsson (åk 7), Viktor Werkström (åk 7) och Mohammad Ghazal (åk 8) som är med för första året. I laget ingick även Sol Lehrman.

Bakgrund

Målgruppen för RoboCup Junior på Kreativum är elever i årskurs 6-9 samt gymnasiet. Maxålder för RoboCup Junior är 19 år. Deltagaravgiften för RoboCup Junior på Kreativum är samma som för Kreativums temapaket.

RoboCup Junior är en internationell tävling som sedan våren 2009 bedrivs i Sverige och sedan våren 2010 på Kreativum.

Klasser som deltar i RoboCup Junior på Kreativum går vanligen först genom en 90-minuterskurs, varefter de under några veckor i skolan söker lösningar på tävlingens utmaningar. Därefter kommer de tillbaka till Kreativum för tävlingen. I uppdraget Rescue, som är tävlingsdelen på Kreativum, gäller det att konstruera och programmera en robot som tar sig genom en tvåvåningsmodell där det finns ett offer som måste räddas.

För mer information, kontakta Andreas Holmberg, epost andreas.holmberg@kreativum.se.

Huvudsponsor av regionala tävlingen är UNIPER. Stort tack!