Spännande sommarjobb!

Vill du jobba på ett av Blekinges största besöksmål?

Kreativum Science Center i Karlshamn är ett av de största besöksmålen i Blekinge och är ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser för nyfikna i alla åldrar. Här ryms en mängd olika aktiviteter och är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen året om.

Vill du utvecklas och utmanas samtidigt som du har det roligt? Då tycker vi att du ska söka till Kreativum! Just nu söker vi främst personal som kan jobba i sommar, men vi ser gärna att du kan jobba andra lov och helger också.

Vi söker dig som vill jobba på en härlig, dynamisk och spännande arbetsplats. Vi söker:

  • Reception/butik

  • Besöksguider

  • Cafépersonal

  • Teknisk vaktmästare

Läs mer om tjänsterna nedan.

Vill du få en inblick i hur det är att jobba hos oss? Följ oss i så fall på sociala medier, du hittar oss på Facebook och Instagram @kreativumsc.

Vi öppnar en värld av upptäckter!


Reception/butik

Från det att våra besökare kliver in genom dörrarna till Kreativum vill vi ge dem en upplevelse som de inte glömmer i första taget. Det är här du som receptionist kommer in.

Som receptionist är du den första personen som besökaren möter och är vårt ansikte utåt. Vi söker dig som är över 20 år och som vill arbeta med människor i en härlig, dynamisk och spännande miljö.

Som person är du noggrann, trivs med ett självständigt arbete och tycker om att arbeta efter struktur. Det är viktigt att du är serviceinriktad och snabbt kan anpassa dig till olika situationer som kan uppstå och att du tycker om att arbeta med människor.

I receptionen tar du emot våra besökare och hanterar deras entrébiljetter, berättar om vad som finns att upptäcka på Kreativum och allt spännande som händer under dagen.

Som receptionist har du även hand om vår butik, där vi erbjuder ett spännande och unikt sortiment med det där lilla extra för lekande lärande. Förutom att ge goda presenttips och erbjuda inslagning av presenter, packar du också upp och fyller på hyllorna. Det är meriterande att du har kassavana och är van att arbeta med olika datorsystem.

Då Kreativum är en officiell InfoPoint, vänder sig även besökare till receptionen med frågor om vad som finns att upptäcka i Karlshamn, förslag på restauranger och andra turistnära frågor. Du har goda kunskaper i det svenska språket, talar och skriver engelska, gärna också tyska.


Besöksguide

Efter att våra besökare har klivit in i Kreativums värld, fylld av upptäckter och spännande stationer, är det dags att skapa upplevelser. Det är här du som besöksguide kommer in.

Som besöksguide har du hand om våra stationer i anläggningen. Du ger service åt besökarna under deras vistelse hos oss.

Vi söker dig som är över 18 år och som gärna har ett intresse för naturvetenskap, teknik, programmering och astronomi.

Som person är du utåtriktad och tycker att det är roligt att möta människor. Du känner dig trygg i att ta eget ansvar och har ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter. I din roll som besöksguide behöver du kunna anpassa dig till olika situationer som kan uppstå med allt från byte av batterier, fylla på med material till att hålla ordning och reda vid alla stationer.

Som besöksguide tycker du om att prata inför och med besökare. Du blir upplärd av oss i att leda schemalagda aktiviteter både inom- och utomhus. Det kan vara att leda programmering, framföra roliga shower och spännande experiment för våra besökare, visa vår station med såpbubblor och hålla i våra astronomivisningar i Kreanova som är vårt nya digitala planetarium. Vi tror att du som besöksguide tycker att problemlösning är både utmanande och kul. För att vara besöksguide vill vi att du har goda kunskaper i det svenska språket, talar och skriver engelska, gärna också tyska.


Cafépersonal

När våra besökare vill ta en paus och fylla på med ny energi kommer de till dig i caféet.

Som cafépersonal ger du våra besökare den bästa servicen när de vill njuta en stund i vår fantastiska cafémiljö. Vi söker dig som är över 18 år och som har erfarenhet av att arbeta i kök eller café.

Som person är du glad och positiv och vill gärna möta alla gäster med ett leende. Du är uppmärksam på både de stora och små sakerna kring caféet och köket och du vill bidra till att alla får en bra upplevelse. Vi vill att du med din energi och känsla för god service snabbt kan anpassa dig till olika situationer som kan uppstå och att du tycker om att möta människor.

I vårt café erbjuder vi lättare lunch, baguetter och sallader. Vi har försäljning av kakor, glass och dryck. Vi tillagar maten och bakar våra kakor själva, vi brer goda baguetter och gör färgrika sallader. I caféet fyller du på kakor, glass och dryck, hanterar kassan och tar betalt av våra gäster, du hanterar disken och plockar av från borden och ser till att det är rent och fräscht.

Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet inom kök eller café, Du ska ha förståelse och insikt i regler som gäller vid livsmedelshantering. Det är meriterande att du har kassavana, men det är inget krav.


Teknisk vaktmästare

På Kreativum är det många saker som ska fungera och vara säkra för våra besökare. Det är här du som teknisk vaktmästare kommer in.

Som teknisk vaktmästare är du praktiskt lagd och har ett gediget teknikintresse. Du gillar att lösa problem, är driven och har ett stort engagemang för våra besökare. Rollen är väldigt bred och dagarna kan se väldigt olika ut. Det kan vara allt från att tömma sopor till att laga radiostyrda båtar. Om någon station går sönder, är du den som snabbt är på plats för att laga stationen med noggrannhet och högt kvalitetstänk.

Vi söker dig som är över 20 år och som har erfarenhet av fastighetsskötsel. Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller intresse av teknik, mekanik, elektronik, datorer, programmering och enklare snickeri.

Du kommer att ingå i vår underhållsgrupp, men du kommer att arbeta mycket självständigt. Du har B-körkort.


Anställningsinformation

Anställningsvillkor
  • Lön enligt det Gröna Riksavtalet.
  • Anslutna till kollektivavtalet – BÖK 20 Besöksnäring och kulturarv.
  • Timanställning med timlön som lönetyp.
  • Omfattningen på anställning är varierande.
  • Din arbetstid är schemalagd (vardagar, kvällar och helger) och sker enligt överenskommelse.
  • Tillträde sker enligt överenskommelse.
Introduktionsutbildning

Vi har en introduktionsutbildning för alla som kommer jobba hos oss, både om Kreativum som arbetsplats och för ditt specifika arbetsområde. Du får även under introduktionen en HLR-utbildning som är ledd av extern part. Introduktionsutbildningen är obligatorisk att delta på.


Ansökan

Sista ansökningsdag är 2023-03-01.

Skicka komplett ansökan med CV och personligt brev (bifoga gärna en bild) till jobb@kreativum.se. Ange referens till den tjänst som du söker till: reception/butik, besöksguide, cafépersonal eller teknisk vaktmästare i rubriken.

Urval och intervjuer görs löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Ansökningar som inte uppfyller våra krav kommer inte att behandlas.

I samband med rekryteringen undanbedes bestämt kontakt från annons- och rekryteringsbolag.

Om du inte har skickat in en komplett ansökan, med personligt brev och CV, kommer vi inte att behandla din ansökan. Vi kommer inte heller behandla din ansökan om du skickat in en intresseanmälan via till exempel Indeed eller Ledigajobb.se.


Vi ser fram emot din ansökan!
Sommarjobba hos oss