Sommarjobba på ett av Blekinges största besöksmål!

Vi söker:

Receptionister

Besöksvärdar

Cafépersonal

Vi söker dig som vill sommarjobba på en härlig, speciell, dynamisk och spännande arbetsplats.

Mer information om sommarjobben finns nedan.

Anställningsvillkor

Vi har lön enligt kollektivavtalet Allmänna bestämmelser. Lönetyp är timlön. Omfattningen på sommarjobben är varierande, mellan 50-100 %. Tillträde sker enligt överenskommelse, med schemalagd arbetstid.

Introduktionsutbildning

Vi har en gemensam introduktionsutbildning för alla som kommer sommarjobba hos oss. Denna utbildning hålls under vecka 25 och är obligatorisk att delta på.

Anställning

Då vi tillämpar löpande rekrytering, ser vi gärna att du skickar ditt CV och personliga brev snarast till vår rekryteringsansvarig, se kontaktuppgifter nedan. Skriv i ansökan vilken tjänst du är intresserad av; receptionist, besöksvärd eller cafépersonal.

Kontaktuppgifter

Rekryteringansvarig Linda Olsson
linda.olsson@kreativum.se
0728 – 84 99 77

Vi ser fram emot din ansökan!

Ladda ner information om sommarjobb [PDF-dokument]

Receptionist

Från det att våra besökare kliver in genom dörrarna till Kreativum vill vi ge dem en upplevelse som de inte glömmer i första taget. Det är här du som receptionist kommer in.

Som receptionist är du ofta den första personen som besökaren möter och är vårt ansikte utåt. Vi söker dig som är över 20 år och som vill arbeta med människor i en härlig, dynamisk och spännande miljö.

Som person är du noggrann, trivs med ett självständigt arbete och tycker om att arbeta efter struktur. Det är viktigt att du är serviceinriktad och snabbt kan anpassa dig till olika situationer som kan uppstå och att du tycker om att arbeta med människor.

I receptionen får våra besökare betala sin entré, får sitt entréband, får information om vad som finns att upptäcka på Kreativum och allt spännande som händer under dagen.

Som receptionist har du även hand om vår butik, som ligger intill receptionen. I butiken erbjuder vi ett spännande och unikt sortiment
med det där lilla extra för lekande lärande. Förutom att ge goda presenttips och erbjuda inslagning av presenter, packar du också upp och fyller på hyllorna. Det är önskvärt att du har kassavana, men det är inget krav.

Då Kreativum är en officiell InfoPoint, vänder sig även besökare till receptionen med frågor om vad som finns att upptäcka i Karlshamn, förslag på restauranger och andra turistnära frågor.

Sommarjobb Besöksvärd

Besöksvärd

Efter att våra besökare har klivit in i Kreativums värld, fyllt av upptäckter och spännande stationer, är det dags att skapa upplevelser. Det är här du som besöksvärd kommer in.

Som besöksvärd har du hand om våra cirka 170 stationer i anläggningen, som finns på våra 3268 kvadratmeter. Du ger service åt besökarna under deras vistelse hos oss. Vi söker dig som är över 18 år som har ett intresse för naturvetenskap, teknik och programmering.

Som person är du utåtriktad och tycker att det är roligt att möta människor. Du tar eget ansvar och har ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter. I din roll som besöksvärd behöver du kunna anpassa dig till olika situationer som kan uppstå med allt från byte av batterier, fylla på med material till att hålla ordning och reda vid alla stationer.

Som besöksvärd tycker du om att prata inför och med besökare. Du håller i schemalagda aktiviteter både inom- och utomhus. Det kan vara att leda programmering, instruera vårt populära båtrace, beskriva vår VR-station där besökaren får uppleva virtuella verkligheter eller visa vår station med såpbubblor. Under sommaren framför även våra besöksvärdar roliga shower för våra besökare.

Cafépersonal

När våra besökare vill ta en paus från alla upplevelser och fylla på med ny energi kommer de till dig i caféet.

Som cafépersonal ger du våra besökare den bästa servicen när de vill njuta en stund i vår fantastiska cafémiljö. Vi söker dig som är minst 18 år och som har erfarenhet av att arbeta i kök eller café.

Som person är du glad och positiv och vill gärna möta alla gäster med ett leende. Du är uppmärksam på både de stora och små sakerna kring caféet och köket, och du vill bidra till att alla får en bra upplevelse. Vi vill att du med din energi och känsla för god service snabbt kan anpassa dig till olika situationer som kan uppstå och att du tycker om att möta människor.

I vårt café erbjuder vi lättare lunch, baguetter och sallader. Vi har försäljning av kakor, glass och dryck. När du jobbar i caféet och köket får du tillaga och ställa fram vår lunchbuffé, bre goda baguetter, göra färgrika sallader och fylla på med kakor och glass. I caféet hanterar du kassan och tar betalt av våra gäster, du hanterar disken och plockar av från borden och ser till att det är rent och fräscht.

Vi ser gärna att du har utbildning inom kök eller café, men det är inget krav. Du ska ha förståelse och insikt i regler som gäller vid livsmedelshantering. Det är önskvärt att du har kassavana, men det är inget krav.