Visningar

Visningar i Kreanova

Kreanova är Kreativums vetenskapliga domteater, där innehållet projiceras på insidan av en sfär som mäter 11 meter i diameter. Den nya tekniken ger möjligheter till fler användningsområden än tidigare, förutom en biograf för spektakulära filmvisningar är Kreanova nu även ett digitalt planetarium där besökare kan tas med på resor kors och tvärs i universum.

Vi har två olika typer av visningar:

  • Filmvisning – en film visas med bestämd längd
  • Guidad filmvisning – inleds med en guidning i rymden och följs av en film

Visningsschema

Kreanova är öppet de dagar som Kreativum har öppet, se våra öppettider. Det går bra att enbart köpa biljett till Kreanova utan att köpa entrébiljett till Kreativum.

Fredag
  • kl. 15:00 Asteroid: Ett extremt uppdrag

Lördag och söndag
  • kl. 11:00 Asteroid: Ett extremt uppdrag

  • kl. 13:00 Asteroid: Ett extremt uppdrag

  • kl. 14:00 Asteroid: Ett extremt uppdrag

  • kl. 15:00 Asteroid: Ett extremt uppdrag

Aktuella visningar

Asteroid: Ett extremt uppdrag / Mission Extreme

Guidad filmvisning: inleds med en introduktion om asteroider av vår värd och följs av filmvisning
Längd:
totalt cirka 40 minuter, varav filmen är 25 minuter
Rekommenderad ålder: 8 år och uppåt

Denna visning tar oss på en episk resa genom solsystemet för att ta reda på vad asteroiderna kan betyda för mänsklighetens fortsatta rymdfart och överlevnad. För 66 miljoner år sedan krockade jorden med en asteroid som utplånade dinosaurierna – utgör asteroider fortfarande ett hot mot livet på jorden? Med hjälp av den senaste tekniken och baserat på riktig vetenskap utforskar vi frågan om hur asteroider kan användas som språngbrädor för att ta människor ut till solsystemets ytterkanter samt om det går att avleda potentiellt farliga sådana.

Som med alla rymdresor kommer också detta extrema uppdrag med stora utmaningar och risker, men i slutändan kan det lära oss hur vi kan skydda vår planet och till och med hur vi kan bosätta oss på andra världar. Utforska vad som krävs för att ta astronauter till en asteroid för att tämja den till vår egen användning, och hur ett extremt uppdrag som detta kan hjälpa mänskligheten i Asteroid: Ett extremt uppdrag.