ForskarFredag

Den 29 september 2023 arrangeras ForskarFredag – Sveriges mest spridda vetenskapsfestival

ForskarFredag skapar mötesplatser och dialog mellan forskare och allmänhet, visar vad vetenskap är, hur forskning går till och hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara. Vi vill utmana stereotypa föreställningar om forskare och berätta om hur det egentligen är att jobba som forskare. Vi vill ge unga nya förebilder och inspirera till högre utbildning och en forskarkarriär.

Öppet hus med fri entré på Kreativum

Fredag 29 september kl. 13:00 – 16:00

Under ForskarFredag händer det en hel del spännande och intressant på Kreativum. Passa på att träffa spännande forskare och företag.

  • Olika utställare är på plats och visar deras forskning.
  • LIVE-stjärnvisning i vår domebiograf Kreanova kl. 14 och 15
    Begränsat antal platser – förboka din kostnadsfria plats i biljettshopen under Kreanovabiljetter
  • Skaparverkstad Måla med kemi i vårt experimentrum
  • ForskarShow med Draken Berta och Alfred Nobel kl. 13.30 och 14.30

OBS! Vi har begränsat antal platser, så boka din kostnadsfria biljett i vår biljettshop för att vara säker på att du kommer in. Gäller även dig med årskort. 

Boka in din klass

Du som är gymnasielärare har möjlighet att boka in din klass för att möta de forskare som ställer ut på Kreativum den här dagen.

Arrangemanget är kostnadsfritt att delta i, men platserna är först till kvarn så tveka inte att boka plats för din klass! Tänk på att anmäla rätt antalet personer som ni vill ska ha biljetter.

Om Evenemanget

ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter över hela Sverige. ForskarFredag arrangerades den sista fredagen i september. Årets evenemang arrangeras den 29 september, som en del av European Researchers’ Night.

En forskare är en vanlig människa – med ett ovanligt spännande jobb!

Arrangörer

Kreativum Science Center arrangerar den nationella vetenskapsfestivalen ForskarFredag i samarbete med Blekinge Tekniska Högskola (BTH), Volvo Cars Olofström och Science Kids. ForskarFredag nationellt samordnas av Vetenskap & Allmänhet.

Kontaktperson på Kreativum Science Center
Linda Olsson
Telefon: 0454 – 56 39 76
E.post: linda.olsson@kreativum.se

Foto överst på sidan: Gabrielle Beans på Curiosum