Tillgänglighet

Information för våra gäster med funktionsvariationer

Kreativum har drygt 2 400 kvadratmeter tillgänglig yta inomhus och drygt 2 000 kvadratmeter utomhus. Inomhus är det mesta tillgängligt för våra besökare med funktionsvariationer.

Det är lätt att komma in och ta sig runt i rullstol eller med barnvagn. Hiss finns för att ta sig mellan våningarna. Toaletter och skötbord finns på båda våningarna.

Många av våra stationer är anpassade för att så långt som möjligt ge alla en bra upplevelse – exempelvis mäter vårt målvaktsspel hur lång du är när det startas. Därmed kan även den som är rullstolsburen spela eftersom bollarna anpassas i höjd. Ju bättre du är – ju snabbare kommer bollarna!

Domteatern Kreanova

Det finns två platser i domteatern Kreanova för rullstolsburna besökare. Av säkerhetsskäl sitter rullstollsburna kvar i sin rullstol under visningen för att underlätta eventuell utrymning. Plats för besökare med rullstol förbokas på telefon 0454 – 56 39 50.

  • Ledsagare kommer in på Kreanova utan kostnad.
  • Visningarna som visas på Kreanova är inte textade.
  • Hörselslinga finns tillgänglig. Vid behov av detta kan personal frågas på plats.

Mat

Är du i behov av specialkost? Kontakta oss gärna innan ditt besök, så har vi större möjlighet att tillgodose dina önskemål. För att kontakta caféet, ring 0454 – 56 39 57.

Kreapark

Tillgängligheten till Kreapark är tyvärr något begränsad för rullstolar, barnvagnar och personer med nedsatt rörlighet på grund av nivåskillnad vid utgången. Möjlighet finns att gå runt huset för att nå Kreapark. Väl inne i Kreapark finns möjlighet att ta sig runt nästan överallt.

Välkommen med eventuella synpunkter

Vi arbetar ständigt med att förbättra tillgängligheten för alla. Därför är vi tacksamma om du berättar för oss om du har någon synpunkt. Vi tar gärna emot dina synpunkter, skicka till info@kreativum.se.