Tillgänglighet

Hos Kreativum Science Center är alla välkomna!

Information för våra gäster med funktionsvariationer

Kreativum är drygt 3268 kvadratmeter stort och innehåller cirka 170 olika stationer. Inomhus är det mesta tillgängligt även för våra besökare med funktionsvariationer.

Det är lätt att komma in och ta sig runt i rullstol eller med barnvagn. Hiss finns för att ta sig mellan planen. Toaletter för alla på båda planen, skötrum på nedre plan.

Många av våra stationer är anpassade för att så långt som möjligt ge alla en bra upplevelse – exempelvis mäter vårt målvaktsspel hur lång du är när det startas. Därmed kan även den som är rullstolsburen spela eftersom bollarna anpassas i höjd. Ju bättre du är – ju snabbare kommer bollarna!

Mat

Har ni särskilda behov när det gäller mat, exempelvis vegetariskt, laktosintolerans, glutenallergi etc. är vi tacksamma om ni hör av er innan besöket! Får vi möjlighet att förbereda blir det så mycket bättre.

Kreapark

Tillgängligheten till Kreapark är tyvärr något begränsad för rullstolar, barnvagnar och personer med nedsatt rörlighet på grund av nivåskillnad vid utgången. Möjlighet finns att gå runt huset för att nå Kreapark. Väl inne i Kreapark finns möjlighet att ta sig runt nästan överallt.

Välkommen med eventuella synpunkter

Vi arbetar ständigt med att förbättra förutsättningarna och tillgängligheten för alla. Tillsammans med gäster, skolklasser och besökare med olika funktionshinder söker vi möjliga lösningar för att bli bättre. Därför är vi tacksamma om du berättar för oss vad du ser! Även om vi inte har möjlighet att åtgärda och förbättra omgående sparar vi alla förslag och konstruktiva synpunkter. En relativt stor andel av våra besökare har olika former av funktionshinder, vilket vi är glada för eftersom vi då får in fler synpunkter.

Behöver du veta mer innan du besöker oss? Slå oss en signal så gör vi vårt bästa för att berätta det du behöver veta!