Mobilt Science Center

Mobilt Science Center

Kreativum Science Center startar upp ett mobilt science center för att nå ut till fler barn och unga i Blekinge.

Med projektet Maker Truck Blekinge kompletteras Kreativum science center-verksamhet med en mobil verksamhet.

– ”Med vårt mobila science center når vi ut till och kan inspirera fler till att närma sig STEM-ämnen och STEM-yrken*.

Intresse för naturkunskap och teknik är centralt för att vi i slutändan ska ha anställningsbara medarbetare till alla teknikyrken och yrken där teknikinnehållet ökar.”

Jonas Knutsson, VD Kreativum Science Center

Under 2024 genomför Kreativum tillsammans med Blekinge Tekniska Högskola ett Makerspace-projekt “Maker Truck Blekinge”, där Kreativum Science Center blir mobilt. Under året kommer besök att genomföras på skolor, fritidshem och bostadsområden och andra platser i regionen där unga finns.

Initialt kommer besök genomföras på skolor i Karlskrona, Sölvesborg och Ronneby, fritidshem i Olofström samt bostadsområden i Karlshamn. Utöver det kommer Kreativums mobila Science Center att synas på ett antal andra evenemang under året.

– ”Att möta barn och unga på deras hemmaplan, där de kan känna sig trygga, är ett sätt för oss att visa hur kul och stimulerande det är med teknik i olika former.”

Andreas Larsson, vicerektor på Blekinge Tekniska Högskola

Delfinansieras av regionala tillväxtmedel och partners

Projektet delfinansieras av regionala tillväxtmedel och partners är även Södra Cell, Volvo Cars Olofström, Karlshamnsbostäder, Ericsson och Börjessons och ska ses mot bakgrund i det stora personalbehov som regionens industriföretag vittnar om i höstens kartläggning i Teknikcollege Sydost och Techtanks regi.

För mer information

För mer information, kontakta Jonas Knutsson, VD Kreativum Science Center.

* STEM är en förkortning för Science, Tech, Engineering and Math