Höstlov på Kreativum

Höstlov på Kreativum!

Fira höstlovet på Kreativum – fullspäckat med hållbarhet, Halloween och rymdäventyr!

Välkommen till ett höstlov fyllt med kreativitet, lärande och magiska upplevelser hos oss på Kreativum! Under veckan dyker vi in i två spännande teman: Hållbar konsumtion och produktion samt Astronomins dag och natt. Det blir en härlig kombination av skaparglädje, rymdäventyr och lite läskig Halloween-mystik.

Höstlovsöppet: 25 oktober – 2 november kl. 10 – 16

Spännande och roliga aktiviteter

Skaparverkstad – Ge nytt liv till gammalt material
I vår skaparverkstad får du chansen att göra vackra och personliga armband eller hårband av gamla t-shirts. Istället för att slänga dem, återvinner vi tyget och skapar något nytt och unikt. Fläta in en reflextråd och gör det både snyggt och smart – perfekt för de mörka höstkvällarna.

Hållbart slime
Hos oss får du skapa ditt eget slime med fiberhusk och vatten – roligt, enkelt och snällt mot miljön.

Halloweenskapelser med naturmaterial
Fira Halloween med oss och skapa dina egna läskiga figurer! Pumpor av ekollon, spöken och andra figurer av toapappersrullar – låt fantasin flöda med naturmaterial och återvunnet material. Vågar du även besöka vårt läskiga rum? Bara de modigaste vågar gå in…

Rymdäventyr och programmering
För alla rymdfantaster erbjuder vi rymdprogrammering med Blue-bots! Ta dig an uppdrag på våra rymdmattor i vår rymdavdelning och lös problem som en riktig astronaut. Vill du hellre styra en Sphero-boll genom en bana? Ta kontroll med en iPad och visa din skicklighet i våra programmeringsutmaningar.

Rekommendation att förköpa entrébiljett

Under skollov är det många som vill besöka Kreativum. Vi tar in ett begränsat antal besökare varje dag och rekommenderar att du förköper entrébiljett i vår biljettshop.

En vecka fylld med roliga aktiviteter för hela familjen, där lärande och hållbarhet går hand i hand. Kom och upptäck hur kul upptäckande kan vara – vi ses på Kreativum under höstlovet!