RoboCup Junior

Onsdagen den 4 mars arrangeras den regionala deltävlingen i RoboCup Junior på Kreativum.

Vinnande lag erbjuds plats på SM, som i år arrangeras i Sandviken. Lagen erhåller resebidrag tack vare stöd från Uniper. Vinnare i SM erbjuds plats på VM, som 2020 går av stapeln i Bordeaux, Frankrike.

Tävlingsform
På Kreativum genomförs den tävlingsform som heter Rescue Line, där en robot ska ta sig genom en modell av ett hus, identifiera ett offer som behöver räddas och rädda offret genom att föra det till rätt plats i modellen. Olika slags svårigheter på banan måste bemästras för att man helt ska lyckas med uppdraget.

Det finns vissa regler för hur robotarna får se ut (mått etc.), men inom dessa regler finns full frihet att utforma och konstruera roboten som man vill. Därför är det bra om de deltagande lagen kan arbeta med en och samma robot under hela arbetet. RoboCup Junior riktar sig till elever i årskurs 6-9 samt gymnasiet (maxålder 19 år).

Tävlingens upplägg

  1. På Kreativum (frivilligt):
    90-minuterskurs i grunderna för programmering av LEGO-robotar. Tid för detta bokas med Kreativum.
  2. I skolan:
    Programmering och problemlösning i skolan. Hur lång tid man vill lägga och om man vill arbeta koncentrerat eller under en längre period bestämmer läraren. Om man som lärare behöver råd kan man vända sig till Kreativum.
  3. På Kreativum:
    Tävling onsdagen den 4 mars hela dagen. Varje lag får köra flera gånger. Tid finns för att eleverna ska hinna modifiera sina robotar och/eller programmering emellan försöken.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften för RoboCup Junior på Kreativum är 125 kronor per elev, men ryms inom avtalen för Kreativums avtalskommuner.

Kontaktperson
Andreas Holmberg
Telefon: 0454 – 56 39 63

Ladda ner Inbjudan RoboCup Junior [pdf]

RoboCup Junior 2020 genomförs i samarbete med:

     

Anmälan

Anmälan till deltävlingen på Kreativum görs i formuläret nedan.

Välkommen med din anmälan!