NTA utbildningar

NTA-utbildningar hösten 2024

Välkommen att anmäla dig till NTA-utbildningar hösten 2024.

Kontaktlärarträff

Kontaktlärarträff

Tisdag 26 augusti 2024
Kl. 15.00 – 16.30
Plats: Kreativum

Kontaktlärarträffen vänder sig till de representanter som kommunens F-6 skolor utsett som kontaktpersoner för NTA.

Introduktionsutbildning

Introduktionsutbildning NTA

Tisdag 3 september 2024
Kl. 15.00 – 17.00
Plats: Kreativum

Introduktionsutbildningen vänder sig till dig som är nyanställd i Karlshamns kommun och vill börja använda dig av utvecklingskonceptet NTA. Du arbetar kanske inom förskola, anpassad skola eller grundskola – alla är välkomna! Du får en introduktion av konceptet NTA, översikt av arbetssätt och pedagogiska grundtankar, men även praktiska förutsättningar för vår kommun.

Balansera och väga

Temautbildning Balansera och väga

Tisdag 17 september 2024
Kl. 14.00 – 19.00
Plats: Kreativum

I temat Balansera och väga får eleverna undersöka hur man kan få föremål och den egna kroppen att balansera och samtalar om tyngdkraft. Eleverna bygger och undersöker en balansvåg och rangordnar föremål från det lättaste till det tyngsta. Eleverna får undersöka egenskaper hos olika matvaror och rangordnar matvarorna efter massa och volym.

Kretsar kring el

Temautbildning Kretsar kring el

Tisdag 24 september 2024
Kl. 14.00 – 19.00
Plats: Kreativum

I temat Kretsar kring el får eleverna undersöka hur de med hjälp av ett batteri och sladdar kan få en lampa och lysa. De får tillverka en ledningsprovare för att kunna ta reda på hur bar olika material leder ström. De får arbeta systematiskt med felsökning och ritar kopplingsscheman på olika typer av kopplingar.

Pedagogiskt cafe Förskolan

Pedagogiskt café – förskolan

Tisdag 15 oktober 2024
Kl. 14.00 – 16.00
Plats: Kreativum

Vårt pedagogiska café vänder sig till dig som är pedagog i förskolan. Vi delar erfarenheter, gör några aktiviteter kopplade till våra teman i NTA och presenterar inspiration och stödmaterial. Du som är kontaktperson för NTA är särskilt välkommen!