Fortbildningar

Kreativums fortbildningsprogram för kompetensutveckling

Kreativum erbjuder fortbildningar med förankring i förskolans och skolans styrdokument. Vi skräddarsyr innehåll och omfattning utifrån era önskemål och behov.

Våra fortbildningsprogram

Vi har färdiga fortbildningsprogram för pedagoger inom alla utbildningsnivåer och i flera olika ämnen. Mer information om de färdiga fortbildningsprogrammen finns nedan. Boka fortbildning i bokningsformulären på respektive fortbildning nedan. Du får en bekräftelse efter bokningen.

Workshops kring programmering

Workshops kring programmering

Vill du öka dina kunskaper om programmering och hur det kan användas som verktyg för lärare och elever? Vi erbjuder en workshopserie med 4 träffar under höstterminen 2023, som bygger på Skolverkets webbkurser ”Om programmering” och ”Att programmera”.
21 september, 10 oktober, 7 november och 30 november kl. 14:30-16:30 på Kreativum

Varför ute?

Varför ute?

Vi välkomnar pedagoger i förskolan till två dagars lekfullt lärande om utomhuspedagogik och hållbarhet. Vi vill besvara frågan Varför ute? och ge praktiska tips och handfasta upplevelser av pedagogisk verksamhet utomhus.
20 september och 16 november kl. 08:30-15:00 på Ire Naturskola

Pedagogiskt café – mossig undervisning?!

Är vår undervisning mossig? Borde den vara mer mossig? Vi går en guidad tur i reservatet med Erika Eriksson, som lär oss mer om mossor.
16 oktober kl. 15:00 -17:30 på Ire Naturskola

Fysik i förskolan

Vill du öka dina kunskaper och utveckla ditt arbetssätt inom fysikaliska fenomen? Vi erbjuder en pedagogfortbildning med aktuell forskning, kopplingar mellan skönlitteratur och naturvetenskapliga ämnesområden samt mycket praktiskt arbete.
24 oktober kl. 14:00-17:00 på Kreativum

Skräddarsydd utbildning

Skräddarsydd utbildning

Har du tankar och idéer på fortbildning, men hittar ingen färdig utbildning – kontakta oss, så sätter vi tillsammans med er ihop en skräddarsydd fortbildning som passar just era behov. Exempel på utbildningar som vi erbjuder: kemi med draken Berta, grundläggande programmering, programmering i Python eller Scratch, fysik i förskolan med mera.

NTA fortbildningar

NTA utbildningar

NTA står för ”Naturvetenskap och Teknik för Alla” och är ett koncept för skolutveckling som Karlshamns kommun är en del av. I Karlshamns kommun hanteras NTA av Kreativum. Vi erbjuder flera NTA-utbildningar.

Avbokningsvillkor för fortbildning

Vi tillämpar Visitas allmänna villkor för fortbildning/utbildning vid avbokning. Vid avbokning av hela bokningen senare än 10 arbetsdagar före ankomstdatum debiteras beställare 20 % av bokningens totala belopp. Avbokningsvillkoren tillämpas även för skolor med avtal.

Vi fakturerar för bokat antal deltagare, vilket bekräftas via skriftlig avstämning mellan beställaren och Kreativum. Förändringar av antalet deltagare kan göras fram till 4 dagar innan ankomst, sedan debiteras förbokat antal deltagare även om antalet blir färre.

Kreativum – platsen där du ska göra grejer! Man lär så länge man upplever lorem ipsum.