Kreapark

Utomhusparken Kreapark

Kreapark är vår utomhuspark – en oas som ligger på en grönskande ö och halvö i Mieån på baksidan av Kreativum. Kreapark är öppen under sommaren.

I Kreapark finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep kan dra dig fram genom vattnet. Det finns även en tunnel där du kan krypa över vattnet. Testa din balans i inte-röra-marken-banan. Gunga med en kompis i resonansgungan och upptäck hur ni båda påverkar varandras fart.

Prova på att vara pilot i vårt JA37 Viggenplan, en mäktig känsla. Ta del olika energistationer som solenergi och vattenkraft fungerar, upptäck hur färgers förmåga att ta åt sig solstrålarn. Vill du göta magiska, stora såpbubblor går det också bra! Båten Pelle är en perfekt plats för picknick eller glasspaus.

Kreapark är utmärkt att ha picknick i, medhavd eller så köper du i vårt café och tar med ut. Det finns gott om bänkar och bord. På grund av brandrisken är det inte tillåtet med engångsgrillar här. Det är även rökfritt i Kreapark.

Vattenlek i Kreapark

Vi vill göra dig uppmärksam på att runt och omkring parken finns det mycket vatten. Parken är inte alltid bemannad med vår personal. Du som medföljande vuxen/lärare är alltid ansvarig för minderåriga i ditt sällskap. Det kan vara bra att ha med sig extra ombyte med kläder.

Kreaparks vattenland