Bra att veta

Om ditt besök

Välkommen till Kreativum, där upptäckt och nyfikenhet står i centrum! Innan ditt besök hos oss kan det vara bra att ha koll på några viktiga detaljer. Från entrébiljetter till matmöjligheter och parkeringsanvisningar – här finner du allt du behöver veta för att göra ditt besök så smidigt och givande som möjligt. Dyk in i informationen nedan och förbered dig för en upplevelse fylld med kunskap och underhållning!

Bra att veta inför ditt besök

I vår biljettshop kan du köpa entrébiljett, boka särskild biljett och köpa planetariebiljett till Kreanova. Alla besökare måste ha en giltig biljett. Barn under 4 år räknas som besökare, tänk därför på att förboka en kostnadsfri entrébiljett även till dem. Besökare som inte förköpt entrébiljett kan inte garanteras plats. Därför rekommenderar vi att alla besökare förköper entrébiljett.

Nej. Kreativum är ett kontantfritt science center.

För att hinna med att upptäcka och uppleva allt på Kreativum behöver du cirka två-tre timmar. Du kan komma och gå som du vill under hela öppettiden. Se aktuella öppettider här.

Du måste ha fyllt 12 år för att besöka oss på egen hand utan en vuxen (18 år) i sällskap. Barn som besöker Kreanova ska ha fyllt 4 år.

I vårt café finns hembakade kakor, ekologiska pannkakor med tillbehör, baguetter, frallor och sallader. Glass och dryck finns alltid i vårt sortiment. Caféet stänger 30 minuter innan Kreativum stänger. Har du någon allergi eller önskar någon specialkost? Kontakta oss gärna innan ditt besök, så har vi större möjlighet att tillgodose dina önskemål. För att kontakta caféet, ring 0454-56 39 57.

Det går bra att ha med sig sin egen matsäck. Det finns platser i vårt matsäckrum på första våningen där du kan att äta din medhavda matsäck. Sittplatserna vid vattenland på andra våningen är endast för våra cafégäster. Det går också bra att äta sin medhavda matsäck utomhus i vår park under sommaren.

Kreapark är vår utomhuspark som ligger på en ö och halvö i Mieån. Parken är öppen från maj till slutet av september. I Kreapark finns en del vattenstationer som det är lätt att blöta ner sig i. Det kan vara bra att ha med sig extra ombyte med kläder. Vuxna ansvarar för sina barn i parken. Rökning är ej tillåten i parken.

Det finns gott om gratis parkering på Kreativum. Läs mer om våra parkeringsmöjligheter under Hitta hit.

Djur är inte tillåtna inne på Kreativum, förutom ledar- och assistanshundar.

Du får gärna ta med barnvagn in på Kreativum. I caféet kan det vara svårt att hitta plats för barnvagn. Hiss finns mellan våningsplanen. Utgång till parken saknar tyvärr hiss, men vi öppnar gärna grinden och visar er gångväg runt huset.

Toaletter och handikapptoaletter finns på entréplan, bakom receptionen, och plan två. Skötbord finns på båda handikapptoaletterna.

Mindre förvaringsskåp finns vid kapprummet. Du behöver inte mynt till våra förvaringsskåp.

Har du glömt eller tappat något hos oss? Vi sparar allt i tre månader. Värdesaker lämnar vi så snart vi kan till polisen i Karlshamn. Vi skickar gärna mot portokostnad – ta kontakt med vår reception på 0454-56 39 50.

Bestäm gärna var ni träffas om ni tappar bort varandra. Vid ballongen i entrén brukar vara en bra plats. Behöver du hjälp att ropa på föräldrar eller barn som tappat bort sig? Säg till i receptionen, så hjälper vi dig.

På Kreativum utbildas all personal årligen i hjärt- och lungräddning och första hjälpen. Utanför huvudentrén finns en hjärtstartare, som är möjlig även för allmänheten att använda. I receptionen finns Första Hjälpen-låda.