Hitta hit

Det är enkelt att ta sig till Kreativum!

Vi har en stor gratisparkering för dig som kommer med bil och det finns bra bussförbindelser som stannar precis utanför entrén.

Bil

Kreativum Science Center ligger i på Strömmavägen 28 i Karlshamn. Det är väl skyltat från E22, vid infarten Karlshamn norra.

Vill du hitta hit med hjälp av din GPS?
Programmera in Strömmavägen 28 i Karlshamn eller Lat: N 56º 11′ 33.16 | Long: E 14º 51′ 6.41″.

Buss

Du kan åka buss från centrala Karlshamn till Kreativum med stadsbuss 2.

Bussen går en gång i timmen och turen tar ca 20 min. Linjen är trafikerad måndag – fredag.

På Blekingetrafikens hemsida finns turlista.

På helger och röda dagar går inte bussen ända fram till Kreativum, utan välj antingen hållplatsen Janneberg eller Sjukhuset Länsmansvägen.

Gångväg till Kreativum från hållplatserna finns, det tar cirka 15 minuter att gå till Kreativum.

Färja

Du kan ta färjan från Klaipeda, Litauen till Karlshamn (Stillerydshamnen) till fots eller med bil. Vid resa till fots rekommenderar vi att boka taxi från färjeläget till Kreativum, då närmsta busshållplats ligger cirka 3,5 km från färjeläget. Det kommunala bussbolaget Blekingetrafiken hämtar resenärer från färjeläget under perioden 17 juni till 11 augusti. Bussen stannar vid Karlshamn Resecentrum. Busslinje 2 ansluter till Kreativum.

På DFDS hemsida finns turlista.

Passa på att utforska DFDS nya färjor under en virtuell rundvandring. Du får en nära titt inifrån deras olika hytter och deras bästa faciliteter. Utforska olika restauranger, platser för underhållning och utomhusområden. En virtuell rundvandring är ett utmärkt sätt att få sig en smygtitt på vad man kan förvänta sig av en resa med DFDS. Obs! Rundvandringen är på engelska.

På plats

Parkering
Det finns gott om gratis parkeringsplatser för bilar och bussar. Parkeringarna hittar du på höger sida av vägen innan du kommer fram till entrén på Kreativum. Bussar hänvisas till parkeringen vid idrottshallen, se skyltar.

Det finns 4 laddplatser för elbil vid entrén. Laddstationen ägs av Karlshamns Energi.
Här hittar du information om hur du använder laddstationen.
Hitta fler laddplatser via länken. 

Husbil
Vi välkomnar dig som besökare att ställa upp din husbil på parkeringen. P-tillstånd kan du hämta i vår reception. Vi ber dig ta hänsyn till antalet parkeringsplatser i området. Det är gratis att parkera. Antalet platser för husbilar är begränsat, se uppmärkta platser vid parkeringen.

Karta och vägbeskrivning