Kreapark

Utomhusparken Kreapark

Kreapark är vår utomhuspark – en oas som ligger på en grönskande ö och halvö i Mieån på baksidan av Kreativum. Kreapark är öppen under sommaren.

Var nyfiken och upptäck

Här finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep kan dra dig fram genom vattnet. Det finns även en tunnel där du kan krypa över vattnet. Testa din balans i inte-röra-marken-banan. Gunga med en kompis i resonansgungan och upptäck hur ni båda påverkar varandras fart.

Det första du möts av är ett Viggenplan som du kan provsitta, du kan också ta del av flera olika energistationer. Solens kraft, olika färgers förmåga att ta åt sig solstrålarna och vattenkraft kan du experimentera med. Vill du hellre blåsa såpbubblor går det bra! Båten Pelle är en perfekt plats för picknick eller glasspaus.

I Kreapark trivs olika fåglar, titta noga så får du kanske se forsärlan som häckar i forsen. I holkarna bor stararna och i vattnet trivs gräsanden, storskraken och knipan. Då och då har vi också kungsfiskaren på besök. Vad kan du höra för fåglar om du lyssnar? Trädgårdssångare, svarthätta, nötväcka, mindre hackspett, talgoxe, blåmes med flera.

Det myllrar även av andra mindre djur. Vad kan du se? Var uppmärksam, undersök och leta! Du kanske får se en färgglad fjäril som flyger förbi eller en glänsande trollslända. Sänker du blicken ser du kanske en myra som flitigt bär på ett strå, en groda som hoppar förbi på väg mot ån eller en liten skogsmus som knatar runt hörnet.

Picknick

Kreapark är utmärkt att ha picknick i, medhavd eller så köper du i vårt café. Det finns gott om bänkar och bord. På grund av brandrisken är det inte tillåtet med engångsgrillar här. Det är även rökfritt i Kreapark.

Vi vill göra dig uppmärksam på att runt och omkring parken finns det mycket vatten. Parken är inte alltid bemannad med vår personal. Du som medföljande vuxen/lärare är alltid ansvarig för minderåriga i ditt sällskap. Det kan vara bra att ha med sig extra ombyte med kläder.