Påsklov på Kreativum

Påsklov på Kreativum

Besök Kreativum under påsklovet och ha en rolig stund tillsammans. Hos oss finns det mycket att uppleva, testa och lära samtidigt som du har kul!

Påsklovsöppet
ALLA DAGAR
28 mars – 6 april kl. 10 – 16

Under påsklovet är fokus på Globala målet 3 som är “God hälsa och välbefinnande”. Du kommer att märka vissa förändringar i temaytan som finns på våning 1 när du kliver in i våra utställningar. Spännande och roligt!

Spännande och roliga aktiviteter

Filmvisning i domebiografen Kreanova
I entrébiljetten ingår en visning i Kreanova. Det finns ett begränsat antal platser i Kreanova, så för att vara garanterad en plats rekommenderar vi att du förbokar en biljett i vår biljettshop.

Filmvisning ALLA DAGAR 
12.00 | Det förtrollade korallrevet (läs mer om filmen)
13.00 | Asteroid: Ett extremt uppdrag (läs mer om filmen)

Äggjakten – Tävla om en minikryssning Karlshamn-Klaipeda!
Påskharen har tappat bort sina påskägg på Kreativum. Hjälp den stackars haren att hitta alla äggen. Äggen är gömda runt om i Kreativum. Hur många påskägg kan du hitta?

Var med och tävla om en minikryssning med DFDS, värd ca 4 400 kr. 

Prova VR-segling med Trim On: 29 mars-6 april kl. 13.00-15.00
Prova på att segla i vår gästande VR-station. Det finns tidkort att hämta vid stationen.

Trim On är skapat av Lars Linger, en av världens bästa seglare. Genom att använda VR-teknik vill Lars lära unga människor att segla och demokratisera den sport han ägnat sin karriär åt. Hans vision är att segling ska vara tillgänglig för alla över hela världen. Speciellt barn som har mindre tur och barn på sjukhus som inte kan segla i verkligheten. Trim On bygger på Lars unika sätt att förenkla en komplex sport. VR-upplevelsen bryts ner till enkla pedagogiska lektioner som alla kan lära sig av. Det är roligt, givande och i en säker miljö. Läs mer här: http://trim-on.com

En pulshöjande show – varje dag kl. 11.30 och 14.30
Var med på en pulshöjande show där vi tar pulsen på dig. Vi pratar om vad hälsa är och tittar lite närmare på blodet, hjärtat och lungorna.

Experimentrummet är öppet – varje dag till 15.30
Gör din egen badbomb som du får ta med dig hem. Du får ta på dig en laborationsrock och blanda citronsyra och bikarbonat med vatten och olja, som en riktig kemist.

Kodknäckarrummet är öppet
Vårt populära Kodknäckarrum är öppen under påsklovet. Kodknäckarummet är en variant på ett Escape Room, där du får lösa så många uppgifter som möjligt på tid. Passa på att prova på det! Det finns tidkort att ta utanför Kodknäckarrummet.

Hälsa hej-korsord
I receptionen finns det ett klurigt och roligt korsord att hämta. Eftersom att temat under påsklovet är ”Hälsa för alla”, handlar korsordet om att du ska kunna hälsa hej på olika språk. Lyckas du lösa hela korsordet? Facit finns att kika på i receptionen.

Hållbara Ateljén
I vår Hållbara Ateljé låter vi kreativiteten flöda. Med allt kreativt material som finns på vårt pysselbordet, vill vi att du som besökare skapar något som symboliserar vad hälsa är för dig och vad som får dig att må bra. Det du skapar får du gärna hänga upp i Ateljén eller ta med dig hem.

Skuggteatern
En uppskattad station på Kreativum är vår skuggteater. Här får du använda pappersfigurer som du klippa ut och montera på en pinne som du sedan går bakom en upplyst ”teaterkuliss” och spelar upp en historia för dina vänner. Här får fantasin utlopp!

Utställning om Hållbara staden
Under påsklovet har Bodestorpsskolan i Karlshamn sin utställning om “Hållbara staden” på plats på Kreativum.

Kreativums Solrosutmaning
Var med i Kreativums Solrosutmaning! Hämta ett fröpaket i receptionen på Kreativum och plantera fröerna hemma. Var med i vår tävling: Vem odlar den högsta solrosen? Kanske är det du?

Tider under påsklovet

TID AKTIVITET
Kl. 10.00 Kreativum öppnar
Kl. 10.00 Tävling: Äggjakten – leta ägg på Kreativum
Kl. 10.00 – 15.30 Experimentrummet är öppet – Gör din egen badbomb
Kl. 10.30 – 11.15 Kodknäckarrummet är öppet
Kl. 11.30 En pulshöjande show
Kl. 12.00 Film i Kreanova: Det förtrollade korallrevet
Kl. 13.00 Film i Kreanova: Asteroid: Ett extremt uppdrag
Kl. 13.00 – 15.00 VR-segling med Trim On
Kl. 14.30 En pulshöjande show
Kl. 14.30 – 15.45 Kodknäckarrummet är öppet
Kl. 15.30 Caféet stänger för dagen
Kl. 16.00 Kreativum stänger för dagen

Rekommendation att förköpa entrébiljett och biljett till Kreanova!

Under skollov är det många som vill besöka Kreativum. Vi tar in ett begränsat antal besökare varje dag och rekommenderar att du förköper entrébiljett och biljett till domebiografen Kreanova i vår biljettshop, för att vara garanterad en plats.

En visning i domebiografen Kreanova ingår i entrébiljetten. Det finns ett begränsat antal platser vid varje visning, så förboka din plats i vår biljettshop för att vara säker på att du får plats.

Heldag tillsammans i upptäckandets värld

Är du redo för ett påsklov laddat med spännande upptäckter och lärande samtidigt som det du har det roligt? Vi är laddade och redo att skapa en upplevelse för dig!

Gör ditt besök till en heldag där hela familjen umgås och har det roligt tillsammans – titta på film, var nyfiken och upptäck, ät något gott och skratta.

Välkommen till ett fartfyllt påsklov på Kreativum!