Bra att veta

På grund av ombyggnation har Kreativum tillfälligt stängt.

Här hittar du lite bra-att-veta inför besöket hos oss.

Behöver jag förboka entrébiljett?

Du behöver inte förboka entrébiljett för att komma till oss under ordinarie öppettider. Är ni en större grupp på över 20 personer, uppskattar vi om ni förbokar besöket. Större grupper kan förboka besök alla dagar, på telefon 0454 – 56 39 50. Förbokade skolklasser, grupper och konferensbesökare är välkomna enligt överenskommelse alla dagar.

Hur lång tid behöver jag?

Många undrar innan hur lång tid ett besök hos oss tar. Vi rekommenderar att man avsätter en dag, och att man tar sig tid att upptäcka allt. Våra besökare med årskort väljer ofta att komma flera gånger för att på så sätt ta del av olika delar av våra aktiviteter.

Ålder

Det finns massor att prova för alla åldrar, allt från klurigheter som ska lösas till att ta en match i målvaktsspelet. De allra minsta barnen hittar våra bygghörnor, båtar och kul-labyrint. Många av stationerna kan man göra tillsammans, de flesta passar både barn och vuxna. Du måste ha fyllt 12 år för att besöka oss på egen hand utan en vuxen (18 år) i sällskap.

Butik och café

Det går bra att besöka vår butik och vårt café utan att betala entré.

Matsäck

Det går bra att ha med sig sin egen matsäck, det finns matsäcksrum på nedre plan. Under sommartid går det också bra att äta sin medhavda matsäck utomhus i vår park, Kreapark.

Parkering

Det finns gott om gratis parkering på Kreativum.

Hundar och andra husdjur

Djur är inte tillåtna inne på Kreativum, förutom ledar- och assistanshundar.

Allergi

I vårt café erbjuder vi minibuffé med pannkakor och korv, sallader, baguetter, fika och glass. Önskar du specialkost? Kontakta oss gärna innan ditt besök. Vårt café når du på 0454-56 39 57.

Matsäcksrum finns om man väljer att ta med egen mat.

Rökning är inte tillåten i parken eller på Kreativum.

Barnvagnar och skötbord

Du får gärna ta med barnvagn in på Kreativum. I caféet kan det vara svårt att hitta plats för barnvagn, men sittplatser finns även runt vattenland. Hiss finns mellan övre och nedre plan. Utgång till parken saknar tyvärr hiss, men vi öppnar gärna grinden och visar er gångväg runt huset. Skötbord finns på nedre plan, bakom receptionen.

Toaletter

Toaletter finns på flera ställen i anläggningen, både på övre och nedre plan. Handikapptoaletter finns på båda planen.

Förvaringsskåp

Mindre förvaringsskåp finns vid kapprummet.

Borttappade och glömda saker

Har du glömt eller tappat något hos oss? Vi sparar allt i tre månader. Värdesaker lämnar vi så snart vi kan till polisen i Karlshamn. Vi skickar gärna mot portokostnad – ta kontakt med vår reception på 0454 – 56 39 50.

Borttappade föräldrar och barn

Bestäm gärna var ni träffas om ni tappar bort varandra. Vid ballongen i entrén brukar vara en bra plats. Behöver du hjälp att ropa på föräldrar eller barn som tappat bort sig? Säg till i receptionen, så hjälper vi dig.

Säkerhet och åldersgränser

I stort sett allt hos oss fungerar för alla åldrar, men ibland sätter vi ålders- eller längdgräns. Krocksläden behöver du ha en viss längd för att kunna prova säkert. Du måste ha fyllt 12 år för att besöka oss på egen hand utan en vuxen (18 år) i sällskap.