Bra att veta

Behöver jag förköpa entrébiljett?

I vår biljettshop kan du köpa entrébiljett, boka särskild biljett, köpa biljett till vår spännande sommaraktivitet Fossiljakt i Kreapark och köpa planetariebiljett till Kreanova. Alla besökare måste ha en giltig biljett.

På grund av rådande pandemi och restriktioner tar vi endast in ett begränsat antal besökare per besökspass. Barn under 4 år räknas som besökare, tänk därför på att förboka en kostnadsfri entrébiljett även till dem.

Besökare som inte förköpt entrébiljett kan inte garanteras plats, på grund av begränsat besöksantal. Därför rekommenderar vi att alla besökare förköper entrébiljett.

Kontantfritt

Kreativum är ett kontantfritt science center.

Hur lång tid behöver jag?

Under våra öppettider har vi olika pass. Förmiddags- och eftermiddagspass är 3,5 timmar långt, och kvällspass 2,5 timmar. Mellan passen är det stängt och vi städar anläggningen.

Ålder

Du måste ha fyllt 12 år för att besöka oss på egen hand utan en vuxen (18 år) i sällskap.

Butik och café

Om du har köpt en entrébiljett går det bra att besöka vår butik och vårt café. Butiken följer Kreativums öppettider. Caféet stänger 15 minuter innan Kreativum stänger.

På grund av pandemilagens restriktioner med maxantal gällande besökare kan du tills vidare inte besöka butiken och caféet utan att ha en entrébiljett till Kreativum.

Matsäck

Det går bra att ha med sig sin egen matsäck. Det finns platser i vårt matsäckrum på första våningen där du kan att äta din medhavda matsäck. Det går också bra att äta sin medhavda matsäck utomhus i vår park, Kreapark.

Parkering

Det finns gott om gratis parkering på Kreativum. Läs mer om våra parkeringsmöjligheter.

Hundar och andra husdjur

Djur är inte tillåtna inne på Kreativum, förutom ledar- och assistanshundar.

Allergi och specialkost

Är du i behov av specialkost? Kontakta oss gärna innan ditt besök, så har vi större möjlighet att tillgodose dina önskemål. För att kontakta caféet, ring 0454-56 39 57.

Rökning är inte tillåten i parken eller på Kreativum.

Barnvagnar och skötbord

Du får gärna ta med barnvagn in på Kreativum. I caféet kan det vara svårt att hitta plats för barnvagn. Hiss finns mellan övre och nedre plan. Utgång till parken saknar tyvärr hiss, men vi öppnar gärna grinden och visar er gångväg runt huset. Skötbord finns på nedre plan, bakom receptionen.

Toaletter

Toaletter finns på flera ställen i anläggningen, både på övre och nedre plan. Handikapptoaletter finns på båda planen.

Förvaringsskåp

Mindre förvaringsskåp finns vid kapprummet.

Borttappade och glömda saker

Har du glömt eller tappat något hos oss? Vi sparar allt i tre månader. Värdesaker lämnar vi så snart vi kan till polisen i Karlshamn. Vi skickar gärna mot portokostnad – ta kontakt med vår reception på 0454 – 56 39 50.

Borttappade föräldrar och barn

Bestäm gärna var ni träffas om ni tappar bort varandra. Vid ballongen i entrén brukar vara en bra plats. Behöver du hjälp att ropa på föräldrar eller barn som tappat bort sig? Säg till i receptionen, så hjälper vi dig.

Säkerhet och åldersgränser

I stort sett allt hos oss fungerar för alla åldrar, men ibland sätter vi ålders- eller längdgräns. Du måste ha fyllt 12 år för att besöka oss på egen hand utan en vuxen (18 år) i sällskap.