Bra att veta

Behöver jag förköpa entrébiljett?

I vår biljettshop kan du köpa entrébiljett, boka särskild biljett och köpa planetariebiljett till Kreanova. Alla besökare måste ha en giltig biljett.

Barn under 4 år räknas som besökare, tänk därför på att förboka en kostnadsfri entrébiljett även till dem.

Besökare som inte förköpt entrébiljett kan inte garanteras plats. Därför rekommenderar vi att alla besökare förköper entrébiljett.

Kontantfritt

Kreativum är ett kontantfritt science center.

Hur lång tid behöver jag?

För att hinna med att upptäcka och uppleva allt på Kreativum behöver du cirka två-tre timmar. Du kan komma och gå som du vill under hela öppettiden. Se aktuella öppettider här.

Ålder

Du måste ha fyllt 12 år för att besöka oss på egen hand utan en vuxen (18 år) i sällskap. Barn som besöker Kreanova ska ha fyllt 4 år.

Butik och café

Om du har köpt en entrébiljett går det bra att besöka vår butik och vårt café. Butiken följer Kreativums öppettider. Caféet stänger 30 minuter innan Kreativum stänger.

Du kan besöka Kreativums butik under våra öppettider, utan att ha köpt entrébiljett.

Matsäck

Det går bra att ha med sig sin egen matsäck. Det finns platser i vårt matsäckrum på första våningen där du kan att äta din medhavda matsäck. Sittplatserna vid vattenland på andra våningen är endast för våra cafégäster. Det går också bra att äta sin medhavda matsäck utomhus i vår park.

Kreapark

Kreapark är vår utomhuspark som ligger på en ö och halvö i Mieån. Parken är öppen från början av maj till slutet av september. I Kreapark finns en del vattenstationer som det är lätt att blöta ner sig i. Det kan vara bra att ha med sig extra ombyte med kläder.

Parkering

Det finns gott om gratis parkering på Kreativum. Läs mer om våra parkeringsmöjligheter.

Hundar och andra husdjur

Djur är inte tillåtna inne på Kreativum, förutom ledar- och assistanshundar.

Allergi och specialkost

Är du i behov av specialkost? Kontakta oss gärna innan ditt besök, så har vi större möjlighet att tillgodose dina önskemål. För att kontakta caféet, ring 0454 – 56 39 57.

Rökning är inte tillåten i parken eller på Kreativum.

Barnvagnar och hiss

Du får gärna ta med barnvagn in på Kreativum. I caféet kan det vara svårt att hitta plats för barnvagn. Hiss finns mellan entréplan och plan två. Utgång till parken saknar tyvärr hiss, men vi öppnar gärna grinden och visar er gångväg runt huset.

Toaletter och skötbord

Toaletter och handikapptoaletter finns på entréplan, bakom receptionen, och plan två. Skötbord finns på båda handikappstoaletterna.

Förvaringsskåp

Mindre förvaringsskåp finns vid kapprummet.

Borttappade och glömda saker

Har du glömt eller tappat något hos oss? Vi sparar allt i tre månader. Värdesaker lämnar vi så snart vi kan till polisen i Karlshamn. Vi skickar gärna mot portokostnad – ta kontakt med vår reception på 0454 – 56 39 50.

Borttappade föräldrar och barn

Bestäm gärna var ni träffas om ni tappar bort varandra. Vid ballongen i entrén brukar vara en bra plats. Behöver du hjälp att ropa på föräldrar eller barn som tappat bort sig? Säg till i receptionen, så hjälper vi dig.

Säkerhet och åldersgränser

På Kreativum har all personal genomgått HLR-utbildning. Utanför huvudentrén finns en hjärtstartare, som är möjlig även för allmänheten att använda. I receptionen finns Första Hjälpen-låda.

Du måste ha fyllt 12 år för att besöka oss på egen hand utan en vuxen (18 år) i sällskap.