Bra att veta

Här hittar du lite bra-att-veta inför besöket hos oss.

Behöver jag förboka entrébiljett?

På grund av pandemilagen har vi begränsat antalet besökare till max 50 personer/pass under sportlovet vecka 8.

Du som besökare måste förköpa din biljett. Endast förköpta biljetter gäller. Även du som har årskort behöver förboka ditt besök för att kunna komma in.

Varje dag har vi två pass, ett på förmiddagen (kl. 09.00 – 12.00) och ett på eftermiddagen (kl. 13.00 – 16.00). Varje pass är tre timmar.

Biljettbokning sker via Nortic.se 

Hur lång tid behöver jag?

Under sportlovet har vi ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass. Varje pass är 3 timmar långt. Mellan passen städar vi anläggningen.

Ålder

Det finns massor att prova för alla åldrar, allt från klurigheter som ska lösas till att ta en match i målvaktsspelet. De allra minsta barnen hittar våra bygghörnor, båtar och kul-labyrint. Många av stationerna kan man göra tillsammans, de flesta passar både barn och vuxna. Du måste ha fyllt 12 år för att besöka oss på egen hand utan en vuxen (18 år) i sällskap.

Butik och café

Om du har köpt en entrébiljett går det bra att besöka vår butik och vårt café. Caféet följer Kreativums öppettider.

På grund av pandemilagens restriktioner med maxantal gällande besökare kan du tills vidare inte besöka caféet utan att betala entré till Kreativum under öppettider för allmänheten.

Matsäck

Det går bra att ha med sig sin egen matsäck, det finns platser ute i anläggningen där kan att äta din medhavda matsäck. Under sommartid går det också bra att äta sin medhavda matsäck utomhus i vår park, Kreapark.

Parkering

Det finns gott om gratis parkering på Kreativum.

Hundar och andra husdjur

Djur är inte tillåtna inne på Kreativum, förutom ledar- och assistanshundar.

Allergi

I vårt café erbjuder vi minibuffé med pannkakor och korv, sallader, baguetter och fika. Önskar du specialkost? Kontakta oss gärna innan ditt besök. Vårt café når du på 0454-56 39 57.

Plats finns ute i anläggningen där du kan äta din medhavda matsäck.

Rökning är inte tillåten i parken eller på Kreativum.

Barnvagnar och skötbord

Du får gärna ta med barnvagn in på Kreativum. I caféet kan det vara svårt att hitta plats för barnvagn, men sittplatser finns även runt vattenland. Hiss finns mellan övre och nedre plan. Utgång till parken saknar tyvärr hiss, men vi öppnar gärna grinden och visar er gångväg runt huset. Skötbord finns på nedre plan, bakom receptionen.

Toaletter

Toaletter finns på flera ställen i anläggningen, både på övre och nedre plan. Handikapptoaletter finns på båda planen.

Förvaringsskåp

Mindre förvaringsskåp finns vid kapprummet.

Borttappade och glömda saker

Har du glömt eller tappat något hos oss? Vi sparar allt i tre månader. Värdesaker lämnar vi så snart vi kan till polisen i Karlshamn. Vi skickar gärna mot portokostnad – ta kontakt med vår reception på 0454 – 56 39 50.

Borttappade föräldrar och barn

Bestäm gärna var ni träffas om ni tappar bort varandra. Vid ballongen i entrén brukar vara en bra plats. Behöver du hjälp att ropa på föräldrar eller barn som tappat bort sig? Säg till i receptionen, så hjälper vi dig.

Säkerhet och åldersgränser

I stort sett allt hos oss fungerar för alla åldrar, men ibland sätter vi ålders- eller längdgräns. Krocksläden behöver du ha en viss längd för att kunna prova säkert. Du måste ha fyllt 12 år för att besöka oss på egen hand utan en vuxen (18 år) i sällskap.