Konferenslokaler

Våra konferenslokaler

På Kreativum har vi tre konferenslokaler som lämpar sig till konferenser, möten, presentationer och workshops av olika slag samt en lounge.

Vi har ett helt nyrenoverat våningsplan i en fantastisk miljö. Här finns två mötesplatser – Spinneriet och Månen. När du bokar Spinneriet får du även tillgång till loungen Månen. I vår unika domebiograf Kreanova finns också möjlighet att boka en konferens utöver det vanliga. För de mindre sällskapen erbjuder vi konferenslokalen Jupiter. Läs mer om lokalerna nedan.

Som konferensgäst på Kreativum har du också möjlighet att ta del av vår utställning för grupparbete och samtal. Vi har också möjlighet att ställa i ordning fler lokaler för mindre föreläsningar och kreativa workshops.


Anrika Spinneriet

Vår nya konferenslokal Spinneriet är Kreativums största lokal med plats för 150 personer. I den anrika miljön med flera detaljer bevarade från dåtidens bomullsspinneri, finns en atmosfär som möjliggör för innovativa och givande möten. I Spinneriet vill vi bevara historien, samtidigt som vi låter nutiden ta plats. Här finns oändliga möjligheter!

Spinneriet är fullt utrustat med modern och högklassig teknik för effektivt konferensarbete. Med öppen planlösning, ges möjlighet att skapa skräddarsydda alternativ för hur sällskapet ska mötas, konferera och samtala i lokalen.

Teknik: Projektor, högtalarsystem, 4 myggor, 75″ TV-skärm på rullstativ, videokonferensutrustning, scenljus med DMX-funktion och hörslinga.

  • Maxantal: 150 personer (gäller för hela våningen, inklusive Månen)

  • Sittningsalternativ: biosittning, skolsittning, U-sittning, styrelsesittning.

  • Passar för: föreläsningar, presentationer, workshops, möten.

Loungen Månen

På samma våning som Spinneriet finns loungen Månen. Loungen ingår alltid vid bokning av Spinneriet. I Månen finns totalt tre toaletter, varav en är handikappanpassad.

En av väggarna i Månen förgylls av en färgsprakande, fantasifylld och detaljrik målning gjord av Caroline Malmsjö. Nästan varje gång du lägger ögonen på målningen hittar du nya detaljer och figurer.

I Månen finns en loungehörna, som är uppkallad efter Kreativums första medarbetare Bengt-Erik Mattisson. På väggen finns Bengt-Eriks porträtt, även denna målning av Caroline Malmsjö.


Spektakulära Kreanova

Vår moderniserade vetenskapliga domebiograf Kreanova är en helt unik konferens- och upplevelselokal. Sittandes i en halv glob med sju meter i tak får sällskapet njuta av en konferens i speciell atmosfär. Innehållet projiceras på insidan av en sfär som mäter 11 meter i diameter, som ger en upplevelse utöver det vanliga.

Den nya tekniken ger möjligheter till många användningsområden. Förutom en biograf för spektakulära filmvisningar är Kreanova även ett digitalt planetarium där besökare kan tas med på resor kors och tvärs i universum. Varför inte börja mötet med en kort tur rakt ut i rymden?

  • Maxantal: 60 personer samt 2 platser avsedda för rullstol.

  • Sittningsalternativ: biosittning.

  • Passar för: föreläsningar, presentationer, möten.


Trivsamma Jupiter

Kreativum har rum för alla, även de mindre sällskapen. Jupiter är en mysig lokal som ligger mitt inne på Kreativum, med plats för 15 personer. Jupiter är lokalen där mötet är i fokus.

Teknik: Projektor, whiteboard.

  • Maxantal: 15 personer

  • Sittningsalternativ: biosittning, skolsittning, U-sittning, styrelsesittning.

  • Passar för: presentationer, möten.


Kontakta oss

Vid vidare frågor om våra lokaler, kontakta bokning@kreativum.se.