Kodverkstan

Kodverkstan för både stora och små

Välkommen till vårt spännande lördagsprogram ”Kodverkstan” på Kreativum! 

Vid tre tillfällen i september och oktober har barn i alla åldrar möjlighet att dyka in i programmeringens värld tillsammans med vår expert Malte.

Anmäl dig till ett eller flera tillfällen och upplev hur roligt och enkelt det kan vara att lära sig programmera. Låt kreativiteten flöda och se vad du kan skapa med några enkla rader kod!

Datum för ”Kodverkstan”

Boka in i kalendern, för det här vill du inte missa!

  • KOM OCH TESTA PROGRAMMERING
    För de yngre barnen (5-10 år)

    14 september, 28 september och 12 oktober
    Kl. 11:00 – 12:00

    Malte visar hur du kan programmera med WeDo och Bluebot. Kreativitet möter enkel kodning i en rolig och lärorik miljö. Oavsett om du är helt nybörjare eller redan har testat lite kodning innan, så finns det något för alla!

  • PROGRAMMERA MERA
    För de äldre barnen (10+ år)

    14 september, 28 september och 12 oktober
    Kl. 14:00 – 15:00

    Med hjälp av LEGO® MINDSTORMS® EV3 får du möjlighet att programmera och styra robotar. Utmana dig själv och ta dina kodningskunskaper till nästa nivå med stöd av Malte.

    Är du intresserad av att delta i robottävlingen Robocup Jr? Då är detta ett ypperligt bra tillfälle att förbereda dig. Malte kan ge dig de bästa tipsen och råden om du tänker vara med på Robocup Jr 2025.

Vem är Malte?

Från vinst i distriktsmästerskapet på Kreativum i slutet av januari till vinst i SM-finalen i Linköping i april, till att i somras delta under VM i Robocup Junior i Eindhoven i Nederländerna.

Malte Robért är 18 år och går på Teknikprogrammet på Vägga Gymnasieskola i Karlshamn. Han brinner för teknik och kommer under Kodverkstan att dela med sig av sina ovärderliga tips och råd om hur du bygger en LEGO-robot, som kan övervinna alla hinder. Det här är inte bara en chans att lära sig från en av duktig ung programmerare, utan också en möjlighet att förbereda dig att själv bli en mästare.

Foto: Oscar Bergh

Praktisk information

Datum (3 fredagar): 14/9, 28/9 och 12/10

Åldersgrupp: från 5 år och uppåt

Tid:
11:00-12:00 (5-10 år)
14:00-15:00 (10+ år)

Fika: Ingen fika ingår i evenemanget. Det finns möjlighet att köpa mellanmål i vårt café. Det går också bra att ta med medhavd fika att äta i vårt matsäcksrum.

Pris: ”Kodverkstan” ingår i entrébiljetten. Det finns ett begränsat antal platser, så platsbokning krävs. Förboka plats för barnet i vår biljettshop. En medföljande vuxen/förälder. Tillgång till Kreativums anläggning ingår före och efter aktiviteten.

Vill du enbart vara med på Kodverkstan går det också bra. Då kostar det 50 kr/person.