Planera ert skolbesök

Planera ert skolbesök

Öppettider

Kreativum är öppet för bokade skolklasser de flesta vardagar mellan kl. 9.00 och 14.00. Vid skollov anpassas bokningsbara tider efter våra ordinarie öppettider.

Boka ett skolbesök på Kreativum

Bokning görs på vår hemsida i bokningsformulär för det skolprogram ni väljer.

Om ni inte önskar boka ett skolprogram, utan endast vill besöka anläggningen, skicka ett e-post med er förfrågan till: skolbokning@kreativum.se.

Skolprogram

Ett skolprogram tillsammans med Kreativums pedagoger varar i 60 – 90 minuter. Vi ser gärna att du som pedagog är delaktig i elevernas upptäckter, och deltar tillsammans med dina elever både under skolprogrammet och under den fria tiden i anläggningen. Till de allra flesta skolprogram ingår för- och efterarbete.

Grundtanken bakom alla skolpaket är att maximera det interaktiva inslaget. Vi tror på lärandet genom elevens eget engagemang och aktivitet. Därför får eleverna själva göra olika experiment och vara delaktiga i praktiska övningar.

För att boka ett skolprogram, välj bokningsformulär under respektive skolprogram.

Besök i anläggningen

Det finns en rad aktiviteter som ni kan göra på egen hand. Om ni enbart vill ta del av vår anläggning och inte något skolprogram går det givetvis också bra. Skicka ett e-post med er förfrågan till skolbokning@kreativum.se, så återkommer vi till er.

Mat och matsäck

 • Egen matsäck

  Matsäcksrum för egen matsäck finns med 48 platser (förbokas).

 • Förbokad skollunch

  Vårt café erbjuder förbokad skollunch. Skollunch som främst bokas är pasta och köttfärssås. Vegetarianer, glutenallergi eller laktosintolerans är inget problem – men vi behöver veta i god tid. Det blir så mycket bättre när vi kan förbereda.

  Skollunch kostar 65 kr för barn, 75 kr för vuxna exklusive moms. Skollunch förbokas minst 5 arbetsdagar innan. (boka i tid, vi har begränsat antal platser). Vill ni förboka fika går det också bra.

 • Egen grillning i Kreapark (endast under säsong)

  Önskar ni att låna grill av oss så går det bra. Grill bokas när du bokar ditt besök, senast 2 arbetsdagar innan ert besök. Detta kostar inget extra för er. Grillkol, tändvätska och annat ni kan behöva tar ni med själva.

  Av miljö- och säkerhetsskäl tillåter vi inte engångsgrillar. Kreapark är öppen från maj till slutet av september, beroende på väder och vind. I parken finns cirka 30 sittplatser.

Betalning

Berätta gärna för oss i samband med bokning om ni vill betala med kort eller om ni önskar faktura. Fakturaunderlag mailas i förväg.

Avbokningsvillkor för skolbesök

Vi tillämpar Visitas allmänna villkor för skolbesök vid avbokning. Vid avbokning av hela skolbokningen senare än 10 arbetsdagar före ankomstdatum debiteras beställaren 20 % av bokningens totala belopp. Avbokningsvillkoren tillämpas även för skolor med avtal samt vid skolprogram med Makertruck.

Vi fakturerar för bokat antal elever, vilket bekräftas via skriftlig avstämning mellan beställaren och Kreativum.

Förändringar av antalet elever kan göras fram till 4 dagar innan ankomst, sedan debiteras förbokat antal elever även om antalet blir färre.

Hitta hit

Oavsett om ni reser med buss och tåg, egen buss eller bil, är det inte svårt att hitta hit. Det finns gott om gratis parkeringar i närheten av Kreativum. Vi är tacksamma för att ni går sista biten med era elever, så att vi minskar antalet fordon i gångstråket. Det är bra för alla våra besökare, och för elever på intilliggande skolor.

Blekingetrafikens Skolportal

Skolor i Blekinge kan boka sin resa med Blekingetrafikens Skolportal. Där finns information om vad som gäller för resor med skolor. Bussförbindelse finns ända fram till Kreativum måndag – fredag. Tider för bussen finns på Blekingetrafikens hemsida.

Vi kommer till er

Har ni svårt att komma till Kreativum? Vi löser det! Vi packar vår bil och åker ut till er istället.

Flera av våra skolprogram kan vi genomföra ute på plats på er förskola/skola. Det kan vara kemi med draken Berta, programmering med micro:bit, Robothumlor eller BlueBot. Eller varför inte ett skolprogram med LEGO Education WeDo 2.0 eller roboten EV3? Eller kanske vår nyhet Spike Prime! För mer information, läs på respektive skolprogram här på hemsidan.

Frågor kan skickas till: skolbokning@kreativum.se